Nu lägger vi fluffet åt sidan

Lotta

Efter en hel vecka med chick-lit är det så dags att lägga fluffet åt sidan och summera veckan som gått.

Vi började med att bryta i genren och försöka definiera vad chick-lit är och vilka subgenrer det finns. Carolina läste och recenserade Anna och den franska kyssen och uppmanar alla som vill känna lite kärlekspirr att läsa den. Linda tipsade om chick-lit med tidsresor inblandade,  och Anna funderade på om det är chick-lit, cock-lit eller hen-lit som passar henne bäst. Helena, Carolina och Linda resonerade om bra girl-lit, flick-lit eller helt enkelt böcker för och om unga tjejer. Skeptikern Helena tog den här temaveckan, och sitt flufflängt, på största allvar och rapporterade om hur det gick när hon läste chick-lit. Blev hon omvänd?

Jag intervjuade Kristin Emilsson och fick bland annat svar på frågan – kommer det någon fler bok om Amanda och Erik?

Veckans utmaning handlade om chick-lit och chick-flick och vi ställde frågan om vilken chick-flick som är favoriten, och vilken bok som skulle bli toppen som film. Här toppar Marian Keyes och Lucy Dillon önskelistan hos de flesta som svarade. En massa bra filmtips blev det, som ni kan läsa både i kommentarerna till inlägget och hos de här bloggarna:

Mias bokhörna

Den läsande kaninen

Fröken Christina

Bokföring enligt Monika

Bak bok mat

Enligt O

Själv vill jag tipsa om P.S I Love You som jag tyckte var sådär som bok, men blev riktigt bra som film. Måhända är det det bildsköna Irland i kombination med Gerard Butler som gör att jag tycker filmen blev så lyckad. Och som film skulle jag vilja se alla Alexandra Potters böcker, de skulle göra sig bra med sin blandning av romantik, humor och magi. Och jag vill också se Jojo Moyes senaste Etthundra mil (The One Plus One), det vore en kul road trip att följa på film.

Tack alla som varit med och gjort den här veckan så bra, i morgon kommer det att handla om något helt annat!

Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer och älskar episka läsäventyr såväl som feelgood, blodiga styckmord och krimgåtor.

Visa alla inlägg av Lotta →