Kategorier
Kulturkoll

Rapport från ett läslov

helena-top

I det värmländska kulturkollo-hemmet bedrivs just nu seriöst läslov. Visst sparkas det också lite i höstlöven, firas det födelsedagar och intas det diverse tv-spel och Supernatural-avsnitt. Men mest av allt jobbar vi med läsningen här (och jobbar är ett ganska väl valt ord för det kommer inte alltid gratis för en åttaåring och en tioåring, det måste göras mysigt med högläsning och mysfilt också).

Redan i helgen inledde jag och dottern med en Göteborgsresa som innehöll såväl aktivitet som värsta bästa läslugnet på hotellet.

DSC_0279

Vissa av oss har tagit oss an en nygammal favorit – Anne på Grönkulla. Andra av oss (jag är med i båda oss-en) upplever äventyr och vidunder i Avantien. Vissa tycker att somt är tråkigare än annat, men läser glatt och dramatiskt vidare (och gråter lite i smyg och inombords över att det finns hur många böcker och serier som helst om Avantien, vi kommer aldrig komma vidare till något annat – jag saknar Spiderwick!)

IMG_2151

Jag har ledigt sammanlagt två dagar under lovet och det här är min läshög, man kan ju alltid drömma…

IMG_2147

Delar av familjen tar det bara lugnt och erbjuder spinnande stöd för oss andra.

Så ser mitt läslov ut. Jag gillar verkligen läslov!

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

3 svar på ”Rapport från ett läslov”

Tack! Det känns hoppingivande. Jag älskar ju att intresset att höra/läsa “bara ett kapitel till” finns men två böcker in i andra serien börjar det kännas lite på tomgång (i alla fall för mig som läser, men jag börjar skönja ett litet mattande i intresset hos barnet också så kanske kan vi också bege oss ut i annan läsning snart)

Stängt för kommentering.