Veckoutmaning: Din bästa Shakespeareupplevelse

linje-ulrica
En av de bästa teaterupplevelse jag har haft någonsin var när min syster och jag var och såg Mycket väsen för ingenting på Romateatern på Gotland.

Förutsättningarna var perfekta! En vacker sommarkväll, en fantastiskt stämningsfull plats för en utomhusföreställning och en mycket duktig ensemble. Sedan tillhör det ju saken att just den pjäsen är en av mina absoluta favoriter! Jag har läst den många gången och jag kan inte räkna de gånger jag sett filmen med Kenneth Branagh och Emma Thompson i huvudrollerna (länge hade jag den på en VHS-kassett märkt “Den opitmala filmen”), men det var verkligen en extra upplevelse att se den på scen.

mycket väsen för ingentingFöreställningen var skickligt tajmad, så att pjäsens stora festscen inträffade när det hade mörknat och gycklare och eldkonstnärer bidrog till stämningen. Jag har sett ett par andra uppsättningar av den sedan dess, men ingen av dem kan riktigt mäta sig med denna.

Nu är jag nyfiken – vilken är din bästa Shakespeareupplevelse?

Det kan vara en föreställning, en filmatisering, en lyckad läsning eller något helt annat. Kommentera gärna med länk så vi hittar till din blogg, eller om du tipsar på Instagram eller Twitter – tagga med #kulturkollo.

 

Foto: MorgueFile, Rosevita

34 comments Add yours
  1. Jag såg Hamlet på Kronborg i Helsingör 1988, med Kenneth Branagh i huvudrollen. Det var en fantastisk upplevelse! Miljön och skådespelarna, allt var perfekt 🙂

    1. Man måste ju inte gilla 😉
      Men kul att få vara “på plats” och härligt ändå att lyssna på någon som kan läsa en text riktigt bra!

      1. Jag också! Såg honom i Stormen, mitt enda besök på Dramaten (hittills) men då var vi tvungna att stå ut med en hysteriskt teatralisk Örjan Ramberg också.

  2. Jag skrev ju ett inlägg om Shakespeare redan i helgen, innan jag kände till temat! Så jag har länkat till det samt lagt till ett Shakespeareminne som ligger mig varmt om hjärtat 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.