Kategorier
Kulturkoll

Det bästa med tv-hösten 2019

Lotta

Det bästa med hösten är väl ändå alla bra tv-serier som får premiär. Äntligen kan man grotta ner sig i soffan utan jobbiga solblänk på tv-rutan. Det här är några av höstens måsten.

Älska mig

Josephine Bornebusch har skrivit manus, regisserat och gör huvudrollen i den här relationsdramakomedin som fått strålande recensioner. Säsong 2 är under inspelning. Finns på Viaplay.

Bachelor Sverige

Ingen annanstans hittar man lika krystade och stela scener, eller skämskudde-moment, men det är också något av det gottigaste jag vet att kolla in Bachelor Sverige varje vecka. Finns på TV4 Play, CMore eller Sjuan.

Catherine the Great

Helen Mirren som den ryska kejsarinnan Katarina den stora, i en miniserie på HBO. Det lovar gott, men jag har sett att den sågats av en del kritiker. Så kanske jag inte ska ha för höga förväntningar på detta kostymdrama.

Looking for Alaska

Baserad på John Greens bok med samma namn. Det handlar om Miles som åker till internatskola och lämnar sitt småttiga liv bakom sig, för att söka efter ett Stort Kanske (och Alaska). Kan ses på Hulu och snart på HBO.

https://www.youtube.com/watch?v=rWNlrgNNVm4

On Becoming a God in Central Florida

Kirsten Dunst gör huvudrollen som en lågavlönad vattenparks-anställd som ljuger och lurar sig upp till toppen i det pyramidspelsföretag som ruinerat henne. 90-tal, svart komedi, och dessutom Alexander Skarsgård. Jag har inte sett att den fått premiär i Sverige än, men gissar att den dyker upp på HBO.

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.