Sommarlov med Kulturkollo #omläsning

carolina-top

Den här sommaren ska jag försöka läsa slut ett antal serier jag bara påbörjat men inte kommit vidare efter bok ett eller två. Det är en himla bra idé – men det jag redan har märkt är att det för med sig att jag då måste läsa om bok ett i serien i fråga, eftersom min stackars durkslagshjärna på bara något eller några ynkans år har glömt handlingen, personerna, bakgrunden, miljön och typ allt utom det jag skrev om boken i bloggen när det begav sig. Det är bara att gilla läget. Just nu är det alltså dags för omläsning av Bläckhjärta av Cornelia Funke, så att jag sedan äntligen kan ta mig an Bläckmagi och BläckdödSicken tur att det råkar vara sommar!

blackhjarta

 

 

#sommarlovmedkulturkollo

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 23 juni, 2015

Kategori: Aktuellt, Barnbokskoll

Visningar: 2697

Taggar: ,

8 Responses to Sommarlov med Kulturkollo #omläsning

 1. Camilla skriver:

  Underbara Bläckserien! Lyckliga du som har böcker olästa i serien. Första boken finns, riktigt bra, inläst av Marie Robertsson. Något för långresor i bil!

  • Carolina skriver:

   Åh, tack för tipset! Kan absolut vara något även för långa promenader i sommarkvällen, tänker jag 🙂

 2. Jag är precis likadan!! Har önskat många gånger att jag skrivit världens längsta blogginlägg om vissa böcker, då jag inte gillar omläsningar…

  • Carolina skriver:

   Så skönt att höra att det finns fler som jag! 🙂
   Jag tänker alltid att det ska räcka med att bläddra lite i den där boken jag har läst redan för att komma ihåg handlingen och det där – men det slutar ändå alltid med att jag får läsa hela när jag märker hur mycket jag har glömt.

 3. Nettan skriver:

  Känner igen mig, har en hel hög med serier som jag borde avsluta, men precis som du skriver, det där med minnet, lika bra som en guldfisk…så de blir liggandes då jag inte tar mig tid till att åtminstone läsa om den senaste i ordningen.
  En dag så, en dag, då är det dags att ta tag i alla dessa omläsningar…

 4. Helen skriver:

  Bläckhjärta är en bok jag faktiskt inte läst! Det där med serier känner jag igen mig i! Vågar nog inte räkna efter hur många påbörjade serier jag läser just nu! Men kanske är dags att ta tag i det där =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *