Veckoutmaning: Vilket år väljer du?

– Nej! Inte ett årtal, det är för svårt. Ett decennium funkar men inte ett enda år? Vad skulle vi fylla veckan med?

– Så kul, vilken rolig idé! Jag måste genast googla!

Ungefär så spretiga var tankarna inför veckans tema här inne bland kollomedlemmarna. Vi kastade oss alltså, trots olika åsikter, ut i utmaningen årtal här inne hos oss och kör temat Året var 1917. Om du fick bestämma ett årtal som en hel inläggsserie skulle handla om vilket skulle det bli? Varför skulle du välja just det året? Vilka inlägg skulle du fylla din vecka med?

Det vore riktigt kul att få läsa om vilka årtal ni skulle välja! Svara i kommentarerna, i egen blogg, på Insta eller på Twitter. Glöm bara inte att tagga med #kulturkollo så att vi hittar till varandras svar.

16 kommentarer Lägg till din
  1. Ett årtal är jättesvårt, ja! Om jag får välja årtionde tar jag 80-talet som är kopplat till en massa bra musik och tonårsminnen.

  2. 1918 för Södergrans Septemberlyran; Spanska sjukan (förfärlig, men ändå poetisk i sin förödelse); alla vapenstillestånd; Claude Debussys död; Dardells Den döende dandyn; och Linn Ullmans pappas födelse (gillade hennes senaste, mycket finstämd).

    1. Håller med dig om Ullmans bok om Bergman. Verkligt fin! Spännande årtal också, min mormor var född just då och det finns mycket att skriva om, krigets slut släppte fram många omvälvande tankar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *