Kategorier
Kulturkoll

Lyrans shelfies

lyran-top

Efter att ha tjatat om mina bokhyllor hela dagen är det äntligen dags att visa upp dem. I alla fall några av dem. Under sommaren bytte vi ut mina gamla bokhyllor. Det var lite sorgligt att säga adjö till gamla hyllor som följt mig under många år, men det var nödvändigt för att få plats med fler böcker. Nu har jag Billyhyllor längs med två väggar och där får plats massor! I bildspelet kan ni se den långa Billyhyllan som täcker ena väggen. Jag har lyxat mig med glas på alla hyllorna så jag slipper damma så ofta.

Pockethyllan har ett par år på nacken, men den är jag fortfarande mycket förtjust i. Det är ju inte hyllans fel att jag valt att färgsortera mina pocket, vilket leder till att jag sliter mitt hår när jag ska hitta någon bok. De inbundna böckerna i Billyhyllorna är sorterade efter världsdel/land/författarnamn. Mycket överskådligt, tycker jag.

För något år sedan byggde maken och dottern med gemensamma krafter hyllor i en igenbommad dörr. Där står nu mina gamla barnböcker och en del av hennes. Tänk, jag tyckte att jag hade många böcker när jag var liten, men de fyller ju knappt två hyllplan. Tur att jag hade ett världsbra bibliotek.

När jag har lyckats få upp gardiner ska ni få se de andra Billyhyllorna. Tyvärr är jag inte så hempysslig av mig att det kan ta lite tid.

Hur sorterar ni era böcker? Visa gärna bilder i era bloggar och dela med av era bästa bokinredningstips!

Av Lyran

Personifierar begreppet slalomläsare, har ofta fyra-fem böcker på gång samtidigt. Läser i badkaret och lyssnar på ljudböcker i bilen. Gillar att läsa klassiker och romaner som utmanar min förmåga till inlevelse och förståelse.

25 svar på ”Lyrans shelfies”

Tycker du inte att det är svårt att hitta? Eller har du kanske bra bildminne? Jag blir tokig bara av att försöka hitta mina pocketar. Men snyggt är det, det tycker jag verkligen.

Så länge jag kommer ihåg färgen på omslaget går det rätt bra, men de gånger jag inte gör det är det ett helsike…

Det värsta är ju att färgen på ryggen kanske inte alls är samma som färgen på framsidan. Visa dina hyllor på din dag så vi får beundra 🙂

Jag vågar inte än. Jag måste städa och montera tre hyllor till så jag får bort bokhögarna från golvet….

Av någon anledning tycks Billyhyllor krympa, kanske ska vi ta och reklamera några av dem 😉

Problemet här hemma är att vi har för litet hus helt enkelt. Får fundera på om vi ska ungarna får dela rum igen?! Alltså ett bibliotek bör ju ligga högt på prioriteringslistan.

Hahaha jag känner att jag är Kulturkollos svarta får. Men någon ska väl vara det också… 😀

Ska hälsa maken och dottern detta. Visst är det bra att få lite extra bokutrymme här och var.

Den är riktigt lyxig tycker jag själv. Skulle gärna ha mer stringsaker, de är snygga.

Ja, storleken är en av de riktigt svåra problemen med boksortering. Jag har några som inte får plats någonstans.

Jättefina hyllor!
Jag har 10 st 60 cm breda Billyhyllor. Plus tre vägghängda hyllor, Bestå från Ikea. 120 höga, 60 breda och 20 cm djupa. Perfekta till pocketböcker! Alla hyllor är “fullknökade”. Skiljas från några böcker – uteslutet! Dags att fundera på nya bokhyllor. Mina Billy har hängt med i drygt (jisses!) 25 år.
Sorterar? Tja, författarens efternamn i bokstavsordning! Vad annars?

60 tror jag inte finns nu, 40 eller 80 köpte jag. Och några 20 för cd och pocket. Förr sorterade jag alltid strikt efter författarnamn, men nu är jag som sagt geografinörd.

Jag färgsorterar! Älskar färger och blir så glad när jag ser böckerna då (mer än vanligt då).
Har en pockethylla under taket i hallen uppe: http://josjos.se/blog/wp-content/uploads/2011/12/IMG_4573.jpg
Sen huvudbokhyllorna http://josjos.se/blog/wp-content/uploads/2011/07/IMG_2377.jpg (några kategorier dock som sorteras inom sin kategori för att kunna hitta).
Just ja barnens bokhyllor är inte färgsorterade utan mer efter typ av bok.
Tycker verkligen inte att det är svårt att hitta 🙂

Vad fint, färg och fint! Och det är ju så smart med hyllor uppe under taket sådär. Problemet i mitt hus är ett snedtak och så många fönster och vinklar att det är svårt att få till något bra… Jag måste eventuellt flytta… 🙂

Det är onekligen otroligt snyggt att färgsortera. Gillar också skarpt din “takhylla”.

Stängt för kommentering.