Kategorier
Kulturkoll

Veckans tema – Hjärta och smärta

Lotta
Ny vecka, nytt tema. Den här gången handlar det om kärlek, kärlek i alla dess former. Både framsidan, och baksidan, av kärleken.

Det kan handla om första förälskelsen, lyckorus och rosenskimmer. När allt är nytt och främmande. Det kan handla om svulstiga, passionerade äventyr där du känner dig oövervinnerlig, stark och vacker och svävar på små moln tillsammans med din partner.

Det kan handla om omöjlig kärlek. Förbjuden kärlek. Obesvarad kärlek. När känslorna bara går åt ena hållet och du får ingenting tillbaka.

Det kan handla om romantiska sommarnätter och stillsamma kärleksballader. Om kärlek i vardagslunken. Om tvåsamhet, om långa relationer när pirret har gått över och ersatts av någonting annat.

Det kan också handla om hjärtesorg. Vad händer när kärleken tar slut? När smärtan kommer. Tomheten. När det gör så ont att du inte kan andas och tror att du är helt ensam på jorden och du kommer aldrig kunna älska igen. Det kan göra ont länge. Men så plötsligt kommer det en dag då du står där på nytt, med hjärtat utsträckt i handen, villig att åter igen lämna över det till någon. Och då kan du bara hoppas att den personen förvaltar det väl.

Det finns mycket att skriva och tycka om på ämnet, mycket har skrivits och tyckts genom århundradena. På runstenar och hällristningar, i medeltida målningar, av lidande poeter, på stora teaterscener, i tantsnuskromaner och hårfagra powerballader.

Häng på i kärlekstemat, vi får se vart Amors pilar för oss…

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

2 svar på ”Veckans tema – Hjärta och smärta”

Stängt för kommentering.