Kategorier
Romankoll

Fyra fantastiska klassiker

Linda

Det finns deckare och så finns det DECKARE. Vi har fått äran att lotta ut fyra exemplar av de sistnämnda. Deckare med stort D. Riktiga klassiker i genren. Vår egen Helena lovar att Ruth Rendalls Stenarna skola ropa är den bästa deckaren som skrivits och de andra tre är inte desto mindre läsvärda.

Vi lottar ut fyra riktiga klassiker, förutom Ruth Rendalls fantastiska bok kan du vinna Spionen som kom in från kylan av John le Carré (som jag tänkt läsa i tusen år), Schakalen av Frederick Forsyth ( som min pappa menar är en klassiker över andra klassiker)  och Händelser vid vatten av Kerstin Ekman, (som Henrik utmanat mig att läsa).

Vad ska du då göra för att vinna?! Sprid utlottningen i sociala medier, ju fler desto bättre. Berätta sedan i en kommentar, eller i egen blogg om en deckare du tycker borde nå fler läsare. Eftersom jag är lärarare vill jag självklart ha en motivering till ditt val. Du deltar i tävlingen genom att lämna en informativ kommentar till detta inlägg.

Vinnaren dras 8 Februari klockan 18.00.

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

16 svar på ”Fyra fantastiska klassiker”

Kul att du är med, förhoppningsvis är alla fyra klassiker just för att de är bra!

Carolina får överse med att jag tjatar, men böckerna om Maisie Dobbs (Winspear) är väldigt bra. Utspelar sig i 20- och 30-talets London och är fantastiska historielektioner (plus beskrivningar av snygga kläder jag skulle vilja ha…) och mys-spännande deckarhistorier. Jag har inte läst en enda av deckarklassiskerna i paketet, så jag behöver dem uppenbarligen för min bildning 😉

Bildning är viktigt, om nu deckarklassiker ger det. Bara att hålla tummarna. Har faktiskt aldrig läst om Masie Dobbs.

Åh, jag skulle gärna vilja vinna Schakalen! När det gäller deckare har jag snöat in på antingen mysputtriga pusseldeckare a la Agatha Christie och Louise Penny eller gruvliga seriemördarböcker i stil med S. J. Bolton, men då även MIN pappa hävdar att Schakalen är en deckarklassiker så kanske det vore värt att testa?

Du är med och tävlar. Vi får helt enkelt läsa och se om våra pappor har rätt!

Du får hålla tummarna i några dagar till! Kul att du vill vara med och tävla.

Jag e också ett stort fan av Ruth Rendall men jag har inte läst Stenarna skola ropa så den vill jag väldigt gärna vinna!!!
Om man går in på min blogg http://pockethexorna.blogspot.se/2009/09/skottlandsresa.html så kommer man att se att jag har skrivit om min absoluta ”all time” bästa favo deckarförfattare o de e helt klart skotskan Denise Mina o hennes Garnethill-trillogin. Hon skriver tyvärr utifrån egen erfarenhet då hon blev utnyttjad av sin pappa som barn men det är därför det känns så äkta det hon skriver när tjejen i boken också blir det men väljer att hämnas på de som utnyttjade henne. Grymt spännande o realistiska deckare om livet i Skottland.
Kramis i från Pockethexan som även skriver om er utlottning o Minas böcker på min FB sida https://www.facebook.com/pocket.hexan.3

Kul att du tipsar om Denise Mina. Gillade verkligen Garnethill, men har tappat bort henne sedan dess.

Klart jag vill vara med, deckarfantast som jag är. Speciellt nyfiken blir jag på Ruth Rendell som måste gått min näsa förbi. Skulle jag vinna blir det mars månads bok i min Spänningsutmaning.
Sprider på fejjan med.
Mia

Stängt för kommentering.