För alla ungdomsboksälskare under Bokmässan

linje-johanna

I det här inlägget kommer du som likt mig älskar ungdomsböcker att få tips på vilka seminarier får du inte missa, vilka författare ska du hålla utkik efter under mässan och vilka böcker ska du läsa innan/köpa på mässan. Tyvärr är det så att det är under Bokmässan vi har chans att höra och träffa en hög koncentration av ungdomsboksförfattare. De bjuds i alla fall inte i Stockholm in till de olika författarscener vi har så jag kan inte höra dem live så ofta. Och i höst ges det ut många fina, spännande och läsvärda ungdomsböcker så vi har guldläge under mässan att få lyssna på många intressanta samtal. Programmet för mässan är omfattande och jag kan omöjligt här tipsa om precis allt som ni kan eller borde se. Ni får se det som ett axplock och så läser ni programmet och gör era egna markeringar också. Ni kan läsa programmet här, länk.

Seminarier

Torsdag 24 september

Fredag 25 september

Lördag 26 september

Söndag 27 september

Böcker att läsa innan/köpa på plats
Det kommer att vara flera ungdomsboksförfattare på plats som sagt. Passa på att läsa böcker innan eller köp dem i förlagens montrar så har du en gyllene ingång att inleda en konversation med en favoritförfattare när du får boken signerad. Det här är böcker jag ser fram emot i höst och vars författare kommer att vara på mässan.

När hundarna kommer av Jessica Schiefauer
Skuggsommar av Mia Öström
Släppa taget av Katarina von Bredow
Djupa ro av Lisa Bjärbo
April, April av Mattias Edvarsson
Mycket mer än en puss av Mårten Melin
Huset mittemot av Alex Haridi
Vad gör man inte av Maja Hjertzell
Att vara jag av Anna Höglund

Om ni ännu inte är lika frälsta på ungdomsböcker som jag är så är den här mässan ett ypperligt tillfälle att bekanta er med den utgivning som är (främst i höst). Ni kommer att ha flera längre samtal att kunna lyssna till. En del förlag har både monterprogram och seminarier där deras utgivning och författare presenteras och i signeringsköerna återfinner ni oss som gillar ungdomsböcker och gärna pratar om hur bra de är. De författare jag har tipsat om ovan både vad gäller seminarier att gå på och böcker att läsa/köpa på mässan är prima tips på författare att hålla span på under mässan. För det är fler författare än vuxenförfattarna som förtjänar om inte skrikande fans innan signering så åtminstone uppskattning för sina författarskap. Så njut av all ungdomslitteratur som återfinns på mässan och så kan vi prata om vilka seminarier som var bra, vilken författare som var trevligast och om alla böcker vi köpte sen när vi är hemma igen efter mässan.

Johanna

Fullfjädrad kulturtant som nästan oftare är iväg på kulturevenemang än hemma. Hjärtat klappar extra varmt för ungdomsböcker och YA (young adult) som det aldrig går att bli för gammal för att läsa.

Visa alla inlägg av Johanna →