Kategorier
Kulturkoll

Nu julknarkar vi

Lotta
Med tio dagar kvar till julafton gäller det att maxa julstämningen. Hela veckan kommer vi att ägna oss åt det där Julmyset. Men här blir det inget pynt och pyssel á la Ernst, är ni ute efter sånt så får ni söka er till en annan blogg. Här kommer det att bli mer av det där stillsamma julmyset som består av färdigköpta pepparkakor, en god bok eller den där tv-serien man aldrig kommit sig för att se. Det blir julfrid, avkoppling, gissningsvis ett och annat Grinchenliknande inlägg, men förhoppningsvis också lite julstämning.

Jag älskar julen. Ääääälskar. Eller snarare, jag älskar uppladdningen inför julen. Jag älskar december. Mörkret, och ljusen som lyser i vartenda fönster. Adventsmorgnarna, glöggfesterna, lucia och sen de härliga, lata mellandagarna. Själva julafton är sekundär, jag älskar mest allt runt omkring. Och jag börjar redan i november, med att planera julläsningen (det vill säga vilken eller vilka julrelaterade böcker jag ska köpa hem), vilken tv-serie jag ska köpa på dvd-box och ge bort i julklapp till ett av barnen (och okej, även till mig själv eftersom vi kollar tillsammans), och vilka av årets nya julreleaser som åker in på min spotify-jullista. Det är på den nivån som mina julförberedelser ligger. Inte så mycket stoppa korv eller putsa fönster eller binda julkransar.

Jag vet att det är många där ute som ogillar julen, av olika skäl. Men i  veckan hoppas vi kunna erbjuda er en stressfri zon, med gemenskap, och förhoppningsvis julstämning i lagom dos. Och varje omvänd Grinchen är en seger.

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

9 svar på ”Nu julknarkar vi”

Julen ska göras precis på det sätt man vill. Förstår inte att så många vägrar att inse att de styr sina jular själva?!?! Tycker om att höra att en del grillar på julafton och äter det de är sugna på. I storstaden läste jag att många julbord är beställda till julafton. Huvudsaken är väl myset, lugnet, friden med att bara vara. Samhället är nog stressat så jag tycker det är bra när så många bromsar upp hetsen och gör som de själva vill *tumme upp* Underbart att många även köper in julklappar som passar för både hon och han och sedan spelar om julklapparna. Det är endast de små som får extra klappar. Själv firar jag och maken plus hunden julen i ensamhet. Vi äter och myser och har ingen hets alls. Julklappar det får hunden mest av *voff* Fyller även år i slutet av månaden men det har jag tackat av. Hitta friden till dig och din familj och läs, spela och umgås är mitt bästa tips som funkar för alla/ kram

Lite halvdålig julfeeling av årets skörd, jag räknar detta som ett mellanår både vad gäller musik och litteraturfronten. Länk till spotifylistan tack? 🙂

Tack! Tipsa gärna länken i dagens inlägg också så att ingen missar 🙂

Stängt för kommentering.