Populära teman 2015-2017

Linda

När vi startade Kulturkollo var tanken att vi skulle blogga lite som vi ville, men snart insåg vi att det var svårt att hålla ihop ett kollektiv utan en tydlig riktning. Vi startade ganska snart med de veckoteman som sedan blivit vår grej. I det nu mycket omfattade planeringsdokumentet (som några gånger varit i papperskorgen och vänt) planeras det friskt för innehåll de närmaste veckorna. Under de få möten vi lyckas få till i den verkliga världen (Norrbotten till Skåne, det är inte lätt att enas om en mötesplats) spånar vi teman för glatta livet. Inte sällan tycker vi att vi har en sjukt bra idé till ett tema, men några veckor senare har i alla fall jag helt glömt vad det var för bra idé vi egentligen hade. Andra gånger har vi några dagar innan inte en enda idé, men slutresultatet blir ändå bra. Vissa teman går som en dans, medan andra bjuder motstånd. Det är för mig tjusningen med att blogga tillsammans med andra på Kulturkollo.

Många teman har det blivit, vissa har återanvänts och andra kommer vi troligen aldrig att skriva om igen. Hela listan hittar du här.

Vad har ni läsare då uppskattat mest? Rapporterna från Bokmässan är de mest lästa. Ett annat populärt tema, som vi återkommit till, är Prisa, prisade, prisat, som vi hade de två första åren i anslutning till Nobelpriset och Augustpriset. Kanske dags för ett liknande igen i år.

Mest populärt 2015 var förutom mässrapporten temat Att skriva, som innehöll en del intervjuer med författare om deras skrivande. Sedan följde Magi, mystik och metafysik (ja vi gillar tretal) och Berlin. 2016 läste ni helst om noveller och andra korta texter i temat Kort och gott.  Även teman som Hiss och diss, Hjältar och hjältinnor och Gubbvecka var också välbesökta. I år toppar vår resa till Irland i temat Den gröna ön, tätt följt av det mer allvarliga Orättvisa och förtryck.

Vi har skrivit om olika genrer, städer, länder och företeelser. Att blanda högt och lågt är kul och utmanande. Hoppas ni tycker detsamma.

 

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →