Dagens kulturkollotips: Stranden du kan bre ut dig lite mer på

carolina-top

Om du befinner dig i Skåne, och är sugen på en dag vid havet? Och så vill du ha sådan där fantastisk vit sand, fin botten och lagom långgrunt, strandklitter att gömma dig bakom om det blåser lite? Men du vill inte hamna i bilköerna ner till Näset? Och du vill inte trampa på grannens utlagda handduk eller snubbla på deras kylväska när du ska tassa ner till strandkanten för att doppa fötterna eller kanske hela kroppen?

Då tycker jag att du ska ta dig till stranden vid Bingsmarken! Det ligger på sydkusten, söder om Skurup och precis öster om Skateholm. Där finns en liten campingplats, och där finns parkering om du kommer med bil. Eller så kan du hoppa av buss 190, funkar också. Men grejen är: det är en lång, fin, strand vid havet, lika fin som till exempel de i Falsterbo, Kämpinge och Skanör, men det är inte alls lika mycket folk. Du får bre ut dig! Välja och vraka bland sandhålorna! Kanske lite, lite mer få känslan av att det är din strand och ditt hav. Och ytterlig läsro.

Bingsmarken

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →

En tanke på “Dagens kulturkollotips: Stranden du kan bre ut dig lite mer på

  1. Hur långgrunt är där? Jag, som inte har småbarn längre, tycker det är jobbigt att bada när man måste gå väldigt långt innan man kan doppa sig. *nyfiken jojo-sommarkortsägare*

Kommentarer är stängda.