Kategorier
Kulturkoll

Äntligen tisdagsutmaning igen!

Sommarlov i all ära men det blir liksom lite lugnt och tyst här på bloggen. Nu är vi sugna på att sätta fart, hoppas att ni som läser också är utvilade och pigga på utmaning! Treårsjubileum betyder att vi samlat våra inlägg i fler än 100 olika teman och haft ännu fler veckoutmaningar. Nu är det dags igen, hoppas att du har lust att svara!

Vilket/vilka är ditt favorittema hittills här på bloggen? Motivera gärna! 

Om du fick önska ett veckotema inför kommande bloggår, vad skulle du vilja att vi skrev om?

När vi bildade vårt kollektiv så var hela tiden vår tanke att bloggen skulle bli en plats för många att mötas på, tipsa varandra och utbyta tankar. Ett perfekt sätt att göra det på är att hänga med på våra veckoutmaningar, varje tisdag kommer här en fråga på bloggen. Många är ni som troget svarar varje vecka och har man ingen blogg så funkar det mycket bra att svara på Instagram eller twitter. Tagga med @kuturkollo så hittar vi till varandras svar.

Välkomna till höstens första utmaning!

Av Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av åtta erfarna bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.

9 svar på ”Äntligen tisdagsutmaning igen!”

Kul att ni är tillbaka!
Det jag spontant tänker när jag ser listan på era tidigare teman är att ni verkar ha fått med det mesta. Men det är klart det kommer alltid nya aktuella saker. Världen förändras. Och vi med den.
Av era tisdagsutmaningar, som jag har varit med på, har jag alltid fått nya idéer och tips på filmer, böcker och författare jag aldrig har hört talas om eller inte läst iaf. Ett tema där tipsen ska vara berättelser som utspelar sig i en speciell stad tycker jag skulle vara intressant eller kanske i en landsdel som t.ex. engelska sydkusten, Irland, Norrland eller Sicilien (maffia?). Eller ett annat, kanske lite mer udda tema, är filmer eller böcker om/med äldre människor.

Tack för ditt tips – att ge bort olika typer av kultur är ju toppenpresenter och ett bra ämne för ett tema. Visst är det så att vissa böcker vill man bara ge till alla!

Jag håller på och läser ifatt, så jag är inte helt i fas, men vill ändå svara eftersom jag verkligen gillar utmaningarna, både att svara på och läsa alla andras svar.

Hiss och diss var ett favorittema: jag älskar att läsa och idka olika kulturgrejer. En del upplevelser är fantastiska, andra inte och jag eftersom jag oftast skriver om de bra sakerna, var det kul att få dissa lite också!
Vad gäller kommande teman, vill jag gärna ha mer nordiskt: Norge, Finland och Island. Mer poesi, hovpoeter? Kanske något förlagsrelaterat?

Hiss och diss var ett av mina favoriter också, ibland är det härligt att gnälla lite 🙂 Tack för tips om kommande teman, jag är en stor fan av Norden så de förslagen är poppis hos mig!

Stängt för kommentering.