Kategorier
Kulturkoll

Temaveckan är slut, men värmen stannar

helena-top

Vintermörkret (som för tillfället ser mer ut som höstmörker) kan vara svårt att tränga igenom ibland. Hopplösheten kan lägga sig över allt som en blöt och väldigt obehaglig filt om man inte aktar sig och vidtar åtgärder. Vi har försökt vidta åtgärder den här veckan, i stort och smått.

Temat var Värme, medmänsklighet och trygghet och det är naturligtvis ett tema som aldrig får ta slut. Vi vill fortsätta lyfta det där som glimmar, det som vi inte får glömma att det finns. Också när vi går vidare in i andra temaveckor.

Under veckan har vi bjudit på följande: jag skrev om snällhet i fiktion och verklighet (mest fiktion!) och gav några goda exempel. Carolina fokuserade också på goda exempel på snällhet när hon skrev om Astrid Lindgrens hjärtevärmande karaktärer. Vi presenterade en lista med tips på böcker och filmer på temat och Fanny berättade om saker som gör henne extra glad just nu. Vi fick också tips inför den närmaste framtiden när Eva Emmelin berättade om julklappar som överlever julen

Igår bloggade över 20 personer om värme, trygghet och medmänsklighet i vår blogstafett. Linda sammanfattade och inläggen hittar du här, här och här.

Veckans tisdagsutmaning fick ett alldeles eget inlägg för största möjliga inspirationsspridning.

Jag kan tycka att ljuset i mörkret är svårt att hitta ibland, men den här veckan har det verkligen inte varit svårt. Det har skrivits så mycket fint att mitt hjärta är alldeles fullt av värme. Tack för den här veckan, tack för all inspiration och jag hoppas att ni också fått del av den och känner värmen sprida sig i en lite vidare cirkel runt er. Och det tar inte slut, medmänskligheten tar aldrig slut!

Foto: Forrestkids av kakisky

 

 

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.