Kategorier
Evenemangskoll

En sista stafettsammanfattning

Linda

Det här blir sista sammanfattningen av de inlägg som publicerats på olika bloggar under bloggstafetten. De första två sammanfattningarna hittar du här och här.

Sara Pepparkaka som äger Bokhyllan i Pepparkakslandet uppmanar oss att värma någon, kanske med en stickad mössa.

Fiktiviteter vänder sig till litteraturen för att hitta det medmänskliga och då bland annat till Astrid Lindgrens underbara värld.

I inledningen av inlägget på The world I live in ursäktar bloggaren sitt inlägg för att det är PK. Det tycker jag är synd. För mig är det fint att vara PK, även om ordet kidnappats av idioter (pardon my french). Inlägget om hur det är att vara femton i en hård värld är mycket läsvärt.

enligt O bjöd jag också med er till skolans värld och ett fint möte mellan ungdomar från olika länder, med olika erfarenheter, men också mycket gemensamt.

Mitt bokliga liv ägnade sitt inlägg åt att förklara varför det inte är samma sak att vara medmänniska som att vara snäll.

Syrlig uppmärksammar oss på mörkret i vår omvärld, men också en tesked och en liten gnutta ljus och så några boktips självklart.

Bokunge skriver Johanna om barnböcker bortom den svenska, vita medelklassen och dessutom får vi ett tips på bättre julklappar än den där robotdammsugaren som många av oss tydligen planerar att köpa.

Sist, men inte minst besöker vi Hyllan, som berättar om dagen då hennes hjärta brast på en tågstation i Budapest och den höst som följde. Hon uppmanar oss att inte sluta kämpa mot uppgivenheten och det är uppmaning att skicka vidare. Vilken fin avslutning på en fin stafett.

 

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.