Kategorier
Evenemangskoll

Stafetten är igång

Linda
Nu har väl de flesta av oss vaknat och jag tänkte sammanfatta lite vad som hänt under natten och morgonen.

Bokomaten inledde med en text om den märkliga och hemska höst vi genomlevt, vikten av att läsa, men främst vikten av att vara källkritisk. Utan kunskap om källkritik är det lätt att sprida vidriga lögner, som ytterligare spär på den världbild som vissa verkar vilja göra allt för att vi ska tro på.

Den läsande kaninen bjuder på ett inlägg om medmänsklighet i litteraturen och har hittat karaktärer i böcker av till exempel Sara Lövestam och en av mina absoluta barnboksfavoriter.

Som ett sandkorn tar ordboken till hjälp och skriver om medmänsklighet och motsatsen, som skulle kunna vara motmänsklighet. Vi bjuds också på fina boktips av t.ex. Jonas Hassen Khemiri.

Hos och dagarna går … bjuds vi på musik och Sofies bokblogg lyfter vikten av att faktiskt lyssna på andra, för att förstå vad de går igenom. Vi får också tips om böcker som handlar om flykt.

Boktokig uppmanar oss att både prata och läsa om medmänsklighet och för att öka vår och andras empati. Hennes vardag är klassrummet och där tror jag absolut att det är extra viktigt.

Carolina läser tipsar oss om att läsa eller lyssna på Mark Levengood.

Stafetten går vidare! Jag sammanfattar om några timmar igen, men nu ska jag på innebandyträning med yngste sonen.

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

Ett svar på ”Stafetten är igång”

Så himla upplyft man blir av alla dessa inlägg. Nu trodde jag i och för sig att det var rätt gå troll i bokbloggarvärlden men man blir ändå glad av så många vettiga tankar.

Stängt för kommentering.