Kategorier
Barnbokskoll Evenemangskoll Kulturkoll Romankoll

Sju dagar har gått, Jorden-runt-resan är över

anna-top
Jorden runt-resan är över,  för den här gången. Fantastiskt roligt har det varit att följa alla bloggare som hakat på tisdagsutmaningen. Den här veckan handlade det om att presentera kultur från fyra världsdelar. Världen är mycket stor och där finns mycket att upptäcka!

Kika gärna in hos:

Hanna

Freja

Bloggbohemen

Eva-L

Anna A

Hanna L

Helena

och hos oss kulturkollare: Linda, Helena, Lyran, Fanny och Anna för att kolla in på våra svar.

Veckan har också bjudit rapportering från Stockholm Literature samt recensioner av böcker aktuella där: Stilla och Joburg Blues. Vi har givit läsarna tips på hur man kan komma igång att läsa böcker från hela världen, berättat om tidskriften Karavan, bjudit en asiatisk lista och lyft fram litteratur från Afrika. Ett litet asiatiskt kultursvep hann vi också med. Dessutom har vi tipsat om Tidstvillingarna  och berättat om chick-lit som inte blir översatt.

Säkerligen kommer litteratur och kultur från hela världen dyka upp här på Kulturkollo också i fortsättningen. När jag skriver det här befinner jag mig bokstavligen på resa – tåget från Stockholm Literature rullar hemåt västkusten och imorgon är det måndag. Ny dag, nytt tema.

Hoppas ni haft en fin resa med oss och varmt välkomna åter!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.