Kategorier
Novellkoll Romankoll

Karavan – en tidskrift ständigt på resa

anna-top14_3_omslagOm man, som jag, är lite bekväm och gillar att sitta kvar i sin fåtölj och resa jorden runt så är tidskriften Karavan ett suveränt ressällskap. I den kan man hitta både skönlitterära texter från hela världen, långa reportage och recensioner av aktuell världslitteratur. Det senaste numret har Brasilien som tema och det bjuder till exempel på en spännande text om Elvira Vigna från översättaren Örjan Sjögren tillsammans med ett utdrag från en av hennes romaner. Just de kombinationerna där författarnas egna texter publiceras bredvid en intervju eller ett reportage gör Karavan riktigt läsvärd i mina ögon.

Gillar man världslitteratur så kan man alltid klicka sig till Världslitteratur.se  där de håller koll på aktuell utgivning i Sverige och tipsar om böcker från många länder. När jag kikade in där idag så såg jag att de just nu puffar för novellsamlingen Brasilien berättar: Ljud av steg, den kan jag passa på att tipsa om också. Jag läste den tillsammans med ett gäng bloggare i en FB-cirkel inför bokmässan i Göteborg och den passar mycket bra att prata om. Där finns mycket att upptäcka och en otrolig bredd i både form och innehåll. Novellsamlingarna i Tranans berättarserie är guldgruvor om man vill upptäcka ett lands litterära landskap!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.