Kategorier
Kulturkoll

Det som värmer era hjärtan!

helena-top

I tisdags bad jag er om hjälp att hitta sätt att tända ljus i mörkret genom att berätta om vad som värmer era hjärtan allra mest och bäst. För mig har den här veckan här på Kulturkollo värmt massor, alla texter, kommentarer och kramar! För att inspirera och inspireras ännu mer sammanfattar jag här en del av det deltagarna i tisdagsutmaningen lyft fram som deras bästa hjärtevärmare. Jag har bara gjort väldigt korta utdrag ur längre och viktiga texter så glöm inte att klicka på länkarna för att få hela sammanhanget.

Ljusletare skrev i en kommentar till utmaningen om vikten av att faktiskt berömma och tacka. De där små sakerna i livet som är så viktiga.

Elina värms av alla engagerade ungdomar hon möter i sitt jobb. Människor som ger och delar med sig, och inspirerar att sprida värmen och omtanken vidare. Hela texten finns hos I Elinas hylla.

Monika skriver ”Vad som kan värma mitt hjärta är när människor gör något för någon annan, utan att vara ombedda och utan att sedan behöva berätta det för alla som orkar lyssna”. Hela texten hittar du hos Bokslut.

LuciaoptogAnna blir varm i hjärtat av att umgås med barn, och så känner hon frid när luciatåget nalkas, vilket är ett alldeles ypperligt tips på vad vi kan göra idag för att fylla våra hjärtan med lite mer värme. Hela texten kan du läsa hos Fantastiska berättelser.

Ylva skrev: ”När jag är ledsen brukar det hjälpa att spela Mauro Scocco/Ratata på hög volym. Jag kan alla texter utantill och sjunger med (skriker) utan att tänka på det. Helt klyschigt är det värmande att ligga under en pläd framför kaminen och läsa något trevligt, som till exempel Vi läser.”

Vill du ha ännu fler tips på saker att göra och texter att läsa för att skingra mörkret? En temaavslutning med massor av länkar utlovas senar idag!

 

Foto: hurley_gurlie182_100_6686.jpg av hurley_gurlie_182

”Luciaoptog”. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons – 

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

2 svar på ”Det som värmer era hjärtan!”

Underbar bild och en fin text *tack*
Tack för alla fina ord och tips och olika bilder som jag har fått ta till mig under detta dygn och givetvis alla dagar år ut och år in/ kram

Stängt för kommentering.