Litteraturpris var det här!

linje-johanna

Ikväll får vi veta vilka som vinner Augustpriset i år. Förra veckan var det National Book Award och innan dess Man Booker Prize. Och om några veckor delas Nobelpriset ut. Kort sagt det är mycket fokus på litteraturpris så här års. Här på Kulturkollo kör vi en repris på ett tema från förra året och som passar väldigt bra just nu nämligen Prisa, prisade, prisat. Det kommer bli inlägg om litteraturpris från alla möjliga vinklar. Personligen gillar jag pris där vi läsare får veta vilka som är nominerade ett tag innan vinnaren utses. Då kan vi vara med och läsa de nominerade och sen ha livliga diskussioner om det var rätt bok som vann. Detta till skillnad från säg Nobelpriset där det är mycket mer av en chansning att du har läst pristagaren innan och där det dessutom bara är en som vinner, Augustpriset har tre vinnare i tre olika kategorier. Häng på i veckan och framför allt ikväll när Augustpriset delas ut (går att följa live på deras hemsida).

Johanna

Fullfjädrad kulturtant som nästan oftare är iväg på kulturevenemang än hemma. Hjärtat klappar extra varmt för ungdomsböcker och YA (young adult) som det aldrig går att bli för gammal för att läsa.

Visa alla inlägg av Johanna →