Kategorier
Kulturkoll

En tisdagsutmaning om värme och trygghet

helena-top
Veckan går i värmens tecken, i medmänsklighetens och trygghetens. Vi försöker berätta om vad medmänsklighet är för oss och hur vi hittar trygghet i en verklighet som ibland är skrämmande. På lördag kommer en våg av blogginlägg på temat svepa fram över internet, men förhoppningsvis vill ni redan nu vara med och tipsa om hur ni bäst håller mörkret borta.

Vad värmer ditt hjärta allra bäst? Är det en speciell människa, en kram eller ett ord? En bok du väljer varje gång du behöver trygghet eller den där speciella filmen?

Berätta i en kommentar till det här inlägget, i din egen blogg eller någon annanstans. Kom ihåg att länka här så att vi inte missar ditt tips. Jag kommer samla ihop alla våra bästa sätt att hitta värme och trygghet i ett eget inlägg på söndag.
Bild: cozy fireplace av rjshiflet

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

8 svar på ”En tisdagsutmaning om värme och trygghet”

Fotot är underbart *tack* Tycker om att dela med mig av äkta och sanna kommentarer om det som skrivs, sägs eller utförs på annat sätt.
Det är enkelt att vara en medmänniska om man har lärt sig att se det lilla, lilla i allt det stora, stora. Le och säga hej. Tala om vad fin kappa du har och den färgen klär dig verkligen. Du gjorde min dag med dina varma ord. Själv samlar jag på goa ord i mitt hjärta. Känner mig uppfylld av dessa goa ord och blir ännu mera ödmjuk får jag hoppas. Detta med att skriva en kommentar till ett inlägg värmer också på liksom brasan på denna bild. Allt är dessutom gratis och du bjuder endast på dig själv.
Varma kramar från Ljusletaren/ kram

Allt det där enkla, som vi kanske allt för lätt glömmer, att faktiskt säga de där viktiga sakerna – som att vi blir glada av ett ord, att vi tycker någon gjort något bra osv – det tror jag är superviktigt. Och att samla på orden vi själva får. Tack för kommentaren och påminnelsen 🙂

Och en stor varm kram till dig som vill vara med och hjälpa oss sprida värmen, tack!

När jag är ledsen brukar det hjälpa att spela Mauro Scocco/Ratata på hög volym. Jag kan alla texter utantill och sjunger med (skriker) utan att tänka på det. Helt klyschigt är det värmande att ligga under en pläd framför kaminen och läsa något trevligt, som till exempel Vi läser.

Åh, Ratata och Mauro Scocco är en av mina ledsen-mediciner också! Ingen sjunger in i själen som han.

Stängt för kommentering.