Kategorier
Kulturkoll

En vecka av värme, trygghet och medmänsklighet

helena-top
Den här veckan tänker vi ägna åt Värme, trygghet och medmänsklighet här på Kulturkollo. På förekommen anledning. Visst känns väl det mesta lite mörkt, hårt och otillgängligt just nu? Vädret, världsläget, det politiska samtalet… När vi närmar oss jultid, som ju traditionellt handlar om att öppna, släppa in och omfamna, vill vi gärna försöka tända ljus i mörkret. Vi förmår naturligtvis inte övervinna allt det mörka genom bloggen, men kanske kan vi i alla fall lyfta fram det andra en liten stund. Som medmänskligheten, som tryggheten, som värmen.

Veckan kommer som vanligt bjuda på variation och vars och ens tolkning av temat, och imorgon kommer en tisdagsutmaning där vi ber er om hjälp att lysa upp mörkret. På lördag blir det bloggstafett under parollen Bloggare för medmänsklighet. Jag hoppas vi ska få en riktigt fin och stärkande vecka tillsammans.

Bild: hands-compassion.jpg av jclk8888

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

2 svar på ”En vecka av värme, trygghet och medmänsklighet”

En positiv tanke dödar tio negativa tankar läste jag för länge sedan.
Tror på det också 🙂
I sista numret av tidningen Nära så skriver Benny R. att trenden som kvällstidningarna har just nu med att bara leta fram negativa saker ska vända nästa år plus andra saker. Ingen mår bra med att bara få höra om allt som är negativt. Kulturkollo är en positiv sak *hurra* /kram

Jag tror också på att en liten strimma ljus kan besegra stort mörker. Jag ser fram emot att den där förutsägelsen om fokusskifte i kvällstidningar osv slår in, jag tror det skulle hjälpa massor!

Stängt för kommentering.