Veckoutmaning: Personer, saker & händelser som förändrade världen

Linda

Veckans utmaningar handlar om personer, saker och händelser som förändrade världen, eller som kanske kommer att förändra den framöver. Jag presenterar flera uppgifter och ni väljer att besvara precis hur många ni vill.

Nu kör vi!

 • Berätta om en verklig person som förändrat världen och/eller är en viktig förebild för dig.
 • Berätta om en karaktär i en bok, film eller tv-serie som förändrat ditt liv, eller “bara” sitt eget.
 • Välj en uppfinning som du inte kan leva utan och/eller något du önskar skulle uppfinnas.
 • Berätta om en historisk händelse som du tycker är viktig och/eller en historisk tid som fascinerar dig.
 • Hur skulle just du vilja förändra världen? Eller gör du det kanske redan?
 • Vad vill du absolut inte förändra? Finns det kanske någon förändring du helst skulle vilja sudda ut?

 

Svara i din blogg, i en kommentar eller varför inte genom att dela en bild på instagram. Tagga eller länka, så att vi kan hitta dina svar och bilder.

 

Bild:  “Cameleon Madagascar” av Jean-Louis Vandevivère CC BY-SA 2.0

15 comments
  1. Kikat in! Blev lite nostalgisk av Sidney Poitier. Tyckte mycket om Gissa vem som kommer på middag, där även Spencer Tracey och Katharine Hepburn är med.

  1. Tänkvärda svar. Mer frid och fred hade verkligen varit en bra förändring.

  1. Fint tema i dina svar. Det behövs mer icke-våld och medmänsklighet helt klart!

 1. Vilken mastodontutmaning! Verklig person som förebild: Moder Theresa, för att jag har volontärarbetat där. Livsförändrande karaktär: Laura i Erich Segals roman Läkarna var mina tonårs inspirationkälla till att läsa medicin. Uppfinningen kniven räknar jag till mina primalverktyg. Jag är fascinerad av 1920-talet, som verkade kännetecknas av stil och grace. Jag skulle vilja se fler politiker som genuint försökte göra gott och tog ansvar för sina beslut, istället för att söka makt och privilegier. Och om jag fick sudda ut någon förändring skulle jag förinta TV:n!

  1. Åh, Läkarna tyckte jag också om! Visst var det samma författare som skrev Klassen? Jag fascineras också av 1920-talet, men skulle nog inte vilja vara utan tv trots allt.

   1. Ja, jag läste Klassen också, flera gånger. Jag gillade speciellt den pillerknaprande pianisten. Men visst hade den en ovanligt dålig slutreplik? Jag har provat att läsa om Läkarna, men den håller inte samma nivå som under tonåren 😉

    1. Det brukar bli så … Kommer inte ihåg någon av böckerna så mycket om jag ska vara ärlig, men jag läste dem hur många gånger som helst.

Comments are closed.