Kategorier
Kulturkoll

Om du vore min…

carolina-top

Igår skrev jag om min barndoms längtan efter alla de husdjur jag hade läst om i böcker. Veckans utmaning handlar om vilket djur du själv skulle velat plocka ut till verkligheten och ha som ditt eget, och frågan lyder alltså kort och gott:

Om du kunde få ett husdjur du läst om i någon bok eller sett om i någon film till ditt alldeles egna och väldigt verkliga husdjur? Vilket hade du valt då och varför?

Svara i kommentarsfälten nedan, eller i egen blogg och länka nedan så vi andra hittar det du skrivit!

Siamesen ovan får illustrera hur jag ganska länge efter att ha läst Katt i huset av Doreen Tovey allvarligt övervägde köp av en eller helst två egna siameskatter. Det har (pga sonens allergi) ännu inte blivit av, men kanske i framtiden?

Bild: Siameses av Yaizel (CC BY-NC-ND 2.0)

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

20 svar på ”Om du vore min…”

Åh! Alla dessa djur man ville ta hand om som man läste om i böcker … Hästar, hundar, katter och kaniner m fl. Framförallt hästböckerna ställde till det för mig. Hund, katt, kanin, marsvin, hamster och you name it hade vi hemma (inte alla samtidigt!), men någon häst blev det aldrig.

Precis som för mig! Åh, vad jag ville ha en egen häst! Men det fanns inte en chans att jag kunde få någon då. Katt, däremot 🙂

Anna Sewells Black Beauty. Ett halvt liv senare är det fortfarande ofattbart att mina föräldrar inte bara kunde flytta ut på landet och köpa den där hästen…

😀 😀 Ja, att de inte bara gjorde det?? När du nu så gärna VILLE ha just Black Beauty?

Stängt för kommentering.