Kategorier
Kulturkoll

Den obändiga längtan efter ett nytt pennskrin …

linje-ulrica

Det luktar äpplen i Lund när jag promenerar genom Professorsstaden. De internationella studenterna har redan kommit och vimsar så förvirrat och sött runt på gatorna. Snart kommer alla studenterna tillbaka och stan fylls av märkliga nollningssällskap. Och någon häller alltid diskmedel i fontänerna …

Ja, om inte hösten är här riktigt än (jag tillhör dem som envist håller fast vid att augusti är en sommarmånad), så är i alla fall höstterminen det. Ett säkert tecken på att jag har kommit i höstterminsstämning är att jag drabbas av ett enorm sug efter att köpa på mig nya fina pennor, glansiga oskrivna anteckningsböcker och läckra kalendrar. För att inte tala om pennskrin! Men jag använder ju aldrig pennskrin nuförtiden.

Det är något med den där skolstartskänslan som är så uppfriskande och den har liksom hängt kvar ända sedan småskolan när man fick välja papper till bänken och att klä in skolböckerna i. Hösten känns förhoppningsfull och – mycket mer än nyår – som en nystart. Med lite tur är batterierna laddade efter semestern och man har lust att ta tag i saker och styra upp sitt liv. Jag tror det är där längtan efter nya oskrivna anteckningsböcker kommer in.

Det härliga är att det finns massor av fina block, pennor både här och där. De vanliga bokhandelskedjorna har ett bra utbud tycker jag och jag brukar klappa förälskat både på de strama anteckningsböckerna från Moleskin och de mer extravaganta från Paperblanks. På nätet finns ännu mer såklart och jag är väldigt förtjust i sakerna i retrostil som finns hos Present & Correct och hovleverantören Etsy har en hel avdelning för ”Stationary Lovers” som är helt livsfarlig att kolla in. Kom ihåg att jag varnade dig!

 

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

8 svar på ”Den obändiga längtan efter ett nytt pennskrin …”

Jag har inte ens vågat gå in i en pappersbutik i år för jag skulle gå absolutely bananas. Pennor är det något magiskt med …

Stängt för kommentering.