Kategorier
Kulturkoll

Tisdagsutmaning: Den perfekta döden

Lotta

Otaliga är de dödsfall vi stött på i otaliga kulturella sammanhang. Våldsam död, plötslig död, ofrivillig död, eller planerad död. Vacker och befriande död, eller grym och oväntad död. Död efter sjukdom, död efter olycksfall, död av ålderdom eller död av någon annans hand. Raffinerade, välplanerade mord, eller impulsiva brott drivna av hat eller begär. Sadistiska, plågsamma, utdragna. Perfekta.

Veckans tisdagsutmaning lyder: Berätta om den mest minnesvärda döden? 

Välj ett dödsfall du stött på i fiktiv form som du minns alldeles särskilt väl, och berätta varför. Svara på din blogg eller i kommentarerna nedan. Glöm inte att länka till din blogg!

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

32 svar på ”Tisdagsutmaning: Den perfekta döden”

3h 58 min film och jätteproduktion, och det är en statisthäst du kommer ihåg… 😉

Döden är ett vanligt tema i litteraturen, inte minst när man som jag läser många deckare. Men om man läser många deckare blir det samtidigt så att dödsfallen, eller snarare mordfallen, inte tenderar att beröra särskilt mycket. Så trots att det finns otroligt många böcker där döden spelar roll så var jag tvungen att tänka till inför mina val. Jag kunde nämligen inte heller begränsa mig till att bara skriva om en död.
Här kommer mina svar:
http://www.barnboksbloggen.se/?p=8885

Stängt för kommentering.