Tio tips för ett lyckat vinteride

Lotta

Tre inlägg, hittills, den här ide-veckan har illustrerats med katter. Jag balanserar upp det med en sovande hund. Nån rättvisa får det vara. Dessutom finns självklart vovven med på min lista över vad som behövs för ett lyckat vinteride. På plats ett dessutom.

 1. Skaffa en hund
  Ja, möjligen kan en katt funka lite bra, men nu är jag inte lagd åt det hållet. En hund som ligger bredvid dig i soffan gör myset så mycket mysigare. OBS, det måste vara en hund som tycker om att ligga i soffan, och som inte är så motionskrävande.
 2. Rätt filtar och kudde
  Det går inte med vilken nopprig eller stickig filt som helst. Min filt är en fuskpälsfilt så len och mjuk att det är en ren njutning att svepa den om sig. Jag har också en tillhörande kudde i samma material som är själva klapp-och-myskudden man har i knät, under armen, intill sig – på den sidan där man inte har sin hund. (Se punkt 1.) Sen behöver man också minst tre kuddar till av mjukt och skönt och puffigt material som man kan möblera under huvudet och bakom nacken och mellan knäna, ja där det behövs.
 3. Se till att du har rätt streamingtjänst till tv:n
  Netflix, HBO, C More, Viaplay, AmazonPrime… Lyllos dig om du har allihopa! Men minst en tjänst behövs för ett lyckat vinteride. Vilken du väljer är en smaksak, men viktigt att du först kollar utbudet och ser vilken tjänst som har de serier eller filmer som du vill se.
 4. Välj ut rätt böcker
  Gå igenom din enorma att-läsa-hög, och välj ut ett antal godbitar därifrån. Placera dem sedan på armslängds avstånd från ditt vinteride.
 5. Fyll skafferiet som inför zombieapokalypsen
  Bunkra upp med gott och blandat, du vill verkligen inte ge dig av till affären i onödan. Fokusera på snabba och varma saker som soppa på burk, goda tesorter, kaffe så du inte riskerar att bli utan, och naturligtvis godsaker som fikabitar, smågodis och chips. Tänk socker och tänk kolhydrater. Tänk på att lagra fett, det är mycket viktigt för att klara av vinteridet.
 6. Skaffa en ljudboksapp
  Kontrollera så att du har en ljudboksapp på din telefon. Storytel, Bookbeat eller annan, huvudsaken att du kan lyssna på böcker emellanåt. Det är viktigt att varva läsning, tv-tittande och lyssning så att hela kroppen blir tillfredsställd.
 7. Klä dig rätt
  Här är grundregeln bekvämt. Inte för varmt, inte för kallt, och inget som klämmer åt. Pyjamasbyxor är att rekommendera, kombineras lämpligen med en tunn tröja och kofta för de lite ruggigare stunderna. BH är självklart inte att rekommendera.
 8. Träning, träning, träning
  Du ska inte tro att du klarar av ett helt vinteride utan träning. Det gäller att hålla igång hela året med korta och intensiva träningspass på soffan. Vila dig i form inför vinteridet så att inte maxvilan kommer som en chock. Det här är en punkt som många slarvar med. Det gäller att vila regelbundet under hela året.
 9. Ha koll på fjärrkontrollerna
  En liten detalj men ack så viktig. Du vill verkligen inte börja leta efter fjärrkontrollen utan se till att du har den i bekvämt räckhåll.
 10. NJUT!
  Glöm inte bort att njuta av ditt vinteride! Soffan och filten är aldrig så skön som nu. Snart nog är våren och sommaren här.

Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer och älskar episka läsäventyr såväl som feelgood, blodiga styckmord och krimgåtor.

Visa alla inlägg av Lotta →

4 tankar på “Tio tips för ett lyckat vinteride

 1. Jag gillar speciellt punkt 8! Måste också få tipsa om soffkuddar: klipp byxbenen på trasiga jeans, sy ihop och stoppa med fyllningen av en kollapsad sovrumskudde. Blir mkt bra under-armen och bakom-nacken-kuddar.

Kommentarer är stängda.