Kategorier
Kulturkoll

Lite sånt jag går och tänker på just nu

helena-top
Just nu ryms en oändlig mängd tankar i mitt huvud (möjligen på grund av att jag precis tinat upp med våren, det är sjukt mycket som ska tänkas, kännas och göras) och det är nästintill omöjligt att ordna dem. Det här tänker jag på, bland annat.

För ett tag sen avslutade jag Hustrun och nu undrar jag lite över vilken av Meg Wolitzers böcker jag ska läsa härnäst (inte Belzhar som jag läste och älskade i höstas). Har ni tips till mig?

Jag kan springa utomhus igen vilket får mig att känna mig fri, stark och levande, att jag springer med ögonen halvt ihopknipna för att slippa se hur skogen runt mig avverkats är en annan, mycket sorgligare, historia. Jag har inlett uteläsningssäsongen också så det är nog vår på riktigt nu.

Tiden räcker aldrig någonsin till, varför är det så? Kan jag skylla det också på den där sabla tidsomställningen som jag först nu börjar hämta mig lite från? Eller kan det möjligen vara så att det vore idé att ta tag i de här slösurfarkvällarna på sociala medier?

Barnamord! Den som befinner sig i Herrljunga den 10 maj kan komma på Textival i Herrljunga kulturhus och lyssna till ett samtal mellan mig, Maria Bouroncle och litteraturvetaren Therese Svensson. Vi ska prata utifrån Marias bok Det kom för mig i en hast och fördjupa oss i funderingar kring lokalsamhället, det historiska perspektivet (via min avhandling) och så ska vi dra i några skönlitterära trådar. Jag tror att det kommer bli jättebra!

Jag har överlevt ännu en vinter. När ska jag komma så långt att jag också orkar leva dem?

Hur hittar man ett fungerande system för alla böcker man vill läsa i olika format? Biblioteksböcker och egna böcker kan ju förvaras i läshögar, men hur skapar man ett minnessystem för sina e-böcker och ljudböcker?

Betyder detta att tillverkaren ändrat recepten på dragéäggen verkligen att påsken är förstörd som jag läste i tidningen?

Lite så och lite sånt flyger runt i mitt huvud. Bland mycket, mycket annat.

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

2 svar på ”Lite sånt jag går och tänker på just nu”

Jag älskälskade En kvinnas övertygelse (men har sjukt svårt för att komma ihåg titeln) och uppmanar dig därmed att läsa den! Den var ännu bättre än Hustrun, och hittills det bästa jag läst i år. Håll till godo!

Det låter riktigt lovande, då får den bli min nästa. Tack för hjälpen och tipset.

Stängt för kommentering.