Orka tänka…

Lotta
Vissa dagar sitter jag på kontoret alldeles för länge med alldeles för mycket att göra. Jag älskar mitt jobb, men ibland blir det alldeles för många bollar att hantera, för många akuta grejer som måste fixas, för många kunder och chefer att göra nöjda, och en hjärna som går på högvarv och en puls som slår hårt, hårt, hårt.

När jag suttit en hel dag och skrivit och publicerat och layoutat och redigerat och korrekturläst och strukturerat och krishanterat och delegerat och instagrammat och researchat och marknadsfört och varit kreativ och uppfinningsrik och allmänt smarttänkt är det sista jag orkar tänka på att blogga, och än mindre att blogga om saker som jag TÄNKER på. Jag vill helst inte tänka alls. Jag vill bara rensa hjärnan genom att mata den med choklad – i form av okrävande underhållning. Och det är väl därför man allt som oftast hittar mig i soffhörnet med gosvovve i knät, mobilen i höger hand och tv-fjärrkontrollen i vänster.

Här kommer mina bästa choklad-för-hjärnan-tips

1. Unga mödrar Danmark
Har man tur hittar man repriser på någon undanskymd kanal som tv7 eller tv11 eller liknande, men annars finns vissa säsonger att streama lite här och var. Det finns hur många säsonger som helst så hjärnan blir tillfredsställd lääääänge. Här kan man också få fördelen av att känna sig som en präktig och duktig förälder eftersom även om du inte orkar göra läxan med ungarna eller läsa godnattsaga, så kedjerökte du åtminstone inte cigg ovanför barnvagnen. OBS – det är viktigt att det är just Unga mödrar Danmark och helst de tidigaste säsongerna, för det är där det röks som allra mest. En annan fördel är att då man är så trött och utarbetad att man inte orkar odla socialt umgänge på kvällarna så blir de här unga mammorna som dina kompisar – herregud man får ju följa dem och deras barn i flera år. Och så kan man stalka runt lite genom att googla dem medans man kollar avsnitten och se vad de pysslar med idag.

2. Paradise Hotel
Det finns alltid ett hotell någonstans i någon världsdel som har öppet. Just nu kan man avnjuta en svensk säsong till exempel. Här får man fördelen av att känna sig lite smart, speciellt om man kollar in när de har skolvecka med lektioner i geografi eller historia. Eller ja, ibland får man känna sig lite smart bara dom öppnar munnen. Men det är med ironisk kärlek jag säger det. Här finns mycket humor, och det finns oanat mycket fint i att se muskelstinna, tatuerade killar gråta floder när deras ”bror” åker ut från hotellet. Det ger hopp om mänskligheten. Eller nåt.

3. Younger
Younger är min gladchoklad för tillfället. Eller min chipspåse. Ibland, men tyvärr alltför sällan, dyker de de upp de där guldserierna som är inget annat än kravlös, njutbar underhållning. Och man kan bara inte sluta äta titta. Korta avsnitt, kräver ingen koncentration, alla har snygga kläder hela tiden, och jag tokälskar alla karaktärerna. Tyvärr har jag bara några chips avsnitt kvar att avnjuta så jag väntar med spänning på nästa säsong.

4. Gränsbevakarna Australien
Det går alltid på någon kanal när man sitter där och zappar runt, och jag fastnar alltid. Det smugglas mat och det smugglas knark och nån ska jobba illegalt och ingen vet hur man fyller i papper på rätt sätt och flygplatspersonalen är alltid otrevlig. Det är i princip samma handling gång på gång, men saker som upprepar sig är skönt för hjärnan.

5. Candy Crush
Eller when all else fails. Inget rensar hjärnan som några omgångar Candy Crush. Helst i kombination med något av ovanstående tv-program. Åh som de randiga karamellerna och kokoshjulen fyller hela min kropp och själ med ett lugn. Och hjärnan blir alldeles… tom… och redo för en ny dag.

Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer och älskar episka läsäventyr såväl som feelgood, blodiga styckmord och krimgåtor.

Visa alla inlägg av Lotta →

2 tankar på “Orka tänka…

  1. Älskar detta inlägg! Förstår precis. Har dock ingen TV men kollat boxar med korta sitcoms på samma sätt. Viktigt att det inte krävs så mycket koncentration så att man kan scrolla mobilen samtidigt.

  2. Har precis kollat ikapp alla säsongen av Better things. Perfekt korta och underhållande.

Kommentarer är stängda.