Kategorier
Kulturkoll

Slut på Andra världar

carolina-top

Så var det söndag eftermiddag, och just där jag befinner mig faller ett trist snöblandat regn. Vi är tillbaka i verkligheten och vår vecka med fantasy och andra världar är avslutad (men nog kommer jag själv tillbringa söndagskvällen under en filt med en bra verklighetsflyktsbok i handen).

I veckan som gick var vi två olika par som diskuterade böcker: Linda och Helena hade läst Joe Abercrombies Half a Kingoch Lotta och Carolina pratade om nya Odinsbarn av Siri Pettersen. Anna intervjuade Jo Salmson om lättläst fantasy för barn, och Fanny förklarade sitt komplicerade förhållande till fantasy (talande isbjörnar är nej fast kanske om de förekommer i en urban miljö?). Carolina inledde veckan med att frossa i sina fantasyfavoriter, och nördade så småningom helt ner sig i att samla ihop fantasykartor och fråga hur många som kändes igen.

Tisdagsutmaningen bestod i att svara på två frågor (vilken fiktiv plats skulle du vilja besöka? och vilken magisk varelse skulle du vilja ha till husdjur?) och så komma på någon slags trollformel som gjorde livet lättare på olika vis. Dessa var med (0ch i parentes står trollformeln de kom på – vad den gör får du själv surfa in hos dem och kolla):

OArYA
(Krubbus Direktus)

Ugglan & boken
(Tempus prolongátus)

Enligt O
(Multisimus lästidius strandularus)

I Elinas hylla
(Legeresecundus)

Bokhuset
(Arrivo Prontus)

Fantastiska berättelser
(Volvus micropus)

Sagan om sagorna
(“den låter på ett sätt som skrämmer Katniss”)

Carolina läser…
(Instanta Krösus Sorkus)

Helkie
(eya carium eslavorn)

Bokhyllan i pepparkakshuset
(Atomicius Völkl Fischerinus offpistus. Anti-lavinum!)

Den läsande kaninen
(Bubblus läsus maximus)

Kajsas bokblogg
(Zipperidooda kindediley)

Yllet yrar
(Blivius friskius)

Tack alla ni som ville vara med!

I morgon är det ny vecka, och dags för ett helt annat tema. Men det finns i denna världen, det kan jag åtminstone säga.

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.