När gammalt möter nytt – och en tävling!

Idag lyssnade jag på ett samtal mellan tre fina författare som alla skrivit om hur livet på landet möter livet i stan, hur gammalt möter nytt och hur traditionella könsroller möter mer jämställda och moderna. Ava Audur Ólofsdóttir är aktuell med sin roman Fröken Island som jag skrivit om här, Elin Olofssons nya heter Herravälde och Dörte Hansens roman heter Middagstimmen.

Jag ser mycket fram emot att läsa Middagstimmen, Hansens förra roman Körsbärslandet var precis i min smak. Jag har redan läst allt som Olofsson och Ólafsdóttir skrivit så de kan jag verkligen rekommendera och beröringspunkter mellan deras senaste böcker verkar finnas många.  Samtalet flöt på mellan längtan efter att lämna byn som man vuxit upp i eftersom man tror att världen pågår någon annan stans, friheten som anomymitet i exil eller i en storstad kan ge men också den lojalitet som växer fram i en by där alla känner alla och där man väljer att titta åt ett annat håll för att hålla sams. Kärleken till konsten och skrivandet, hur kvinnors villkor i både skrivande och ekonomisk självständighet har förändrats genom tiderna och vardagslivet på landsbygden ter sig var andra ämnen som avhandlades.

Om någon ännu inte har upptäckt Ava Audur Ólafsdóttirs författarskap så har ni möjlighet nu. Vi har fått  chansen att tävla ut ett paket med hennes nya roman Fröken Island och den pocketaktuella Rosa Candida.

För att vara med och tävla så skriver du en kommentar här nedan innan lördag den 5 oktober kl 24. Vi meddelar vinnaren på söndag den 6. Varmt välkomna att pröva lyckan!

 

 

11 comments Add yours

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.