Kategorier
Romankoll

Vinn böcker av Sarah Waters!

helena-top

Minns ni att jag för några veckor sedan berättade om Sarah Waters stundande Sverige-besök och det där eventet med jazz och champagnebål i tekoppar som jag så gärna velat gå på om jag inte bodde bortom huvudstaden? Då utlovade jag tröst för oss alla som befinner oss i den situationen, och nu är det dags.

Nu har ni chansen att vinna ett riktigt fint Sarah Waters-paket innehållande Nattvakten, Främlingen i huset i ny pocket och alldeles färska inbundna Hyresgästerna. Främlingen i huset har jag läst själv och kan varmt rekommendera, Nattvakten är jag väldigt nyfiken på  och Hyresgästerna ser jag också fram emot att läsa i vår. Ett riktigt höjdarpaket med andra ord. Vi har tre paket att dela ut.

Vill du vinna ett Waters-paket behöver du bara berätta i en kommentar, eller på din egen blogg om en författare du skulle vilja träffa och dricka champagnebål med, vad skulle du vilja fråga? Tipsa gärna om utlottningen på facebook, twitter och andra sociala medier för fler lotter i utlottningen, glöm inte att berätta om det i kommentaren.

Kommentaren måste lämnas senast vid midnatt onsdagen den 15 april, vinnaren kommer presenteras här på Kulturkollo den 16 april.

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

23 svar på ”Vinn böcker av Sarah Waters!”

Oj vilken rolig tävling, den vill jag gärna vara med på! Tipsar även på Twitter. Det finns många författare man skulle kunna tänka sig att dricka champagnebål med, jag skulle kunna tänkta mig Elizabeth George. Då skulle jag fråga henne hur hon som är uppvuxen och bosatt i USA gör för att lyckas fånga det typiskt brittiska i sina böcker om Lynley och Havers nästan bättre än engelsmännen själva. Hur lägger hon upp sina researchresor och vad lägger hon märke till extra noga för att sedan kunna återge den brittiska atmosfären? Så, det kan jag ju drömma om att få göra och samtidigt hoppas på tur i tävlingen eftersom jag hemskt gärna vill läsa Sarah Waters böcker. 🙂

Mycket bra fråga! Jag har inte läst jättemycket Elizabeth George men det jag läst om Lynley och Havers känns onekligen väldigt engelskt. Jag tror att jag hänger med på det samtalet 😉

Åh, jag skulle vilja träffa Agatha Christie. Dricka champagnebål med henne en lång kväll och fråga henne; vad hände egentligen de 11 dagar du var försvunnen 1926?

Finns det någon som passar så bra att dricka champagnebål med som Agatha Christie? Det finns för övrigt en väldigt rolig episod av Doctor Who (i nya säsong 4 om jag inte minns fel) om just de 11 dagarna 🙂

På en resa (2004, innan filmen) hade jag med mig “Berätta inte för någon” av Harlan Coban.
Den var olidligt spännande från första sidan, men sova måste jag. Så efter ca 100 sidor gjorde jag paus.
Den natten drömde jag “färdigt” boken och slängde mig nästa dag över boken för att fortsätta läsa – mycket nyfiken på vad som ev. skulle stämma. OCH I PRINCIP ALLT STÄMDE, MOTIV som MÖRDARE! Bara en detalj kring barnet hade mitt undermedvetna missat.
Jag skulle gärna vilja träffa Harlan Coban och fråga vilka dolda ledtrådar, som fanns på de där första sidorna, som gjorde att jag hamnade så rätt. Och självklart gärna då med ett glas champagne i handen!

Men åh, vilken grej! Det skulle verkligen vara intressant att reda ut det, vad han planterade i ditt huvud. Han skulle nog vara rätt nöjd om han fick veta att det fungerade också 🙂

Jag vill fråga Lena Andersson så himla mycket om Ester men vet i te ifall jag skulle våga. VARFÖR gör hon som hon gör mot Ester. Vad vill hon berätta?

Det skulle jag också vilja veta! Jag tror att det skulle kunna bli ett väldigt intressant samtal.

Det skulle jag också vilja veta! Gillar också frågan om favoritförfattare och favoritböcker, de förtjänar att ställas till precis alla, med eller utan champagne 🙂

Jag är nyfiken på kapitel 5 som Bob Dylan utelämnade i sin bok Memoarer. Så jag skulle förstås vilja träffa honom och med hjälp av lite champagne få höra något om detta.

Spännande! Vore väldigt intressant att följa det samtalet 🙂

Eftersom jag den här våren har förälskat mig i Jandy Nelson skulle jag givetvis vilja träffa henne. Jag skulle vilja fråga hur hon gjorde för att skriva två så fantastiska ungdomsromaner. Mer specifikt skulle jag vilja fråga om hur hon tänker kring att skriva om svåra ämnen för unga. Sedan skulle vi bara tala om kärleken till konsten.
Tipsar såklart om denna finfina utlottning på twitter!

Det tror jag vore ett bra samtal. Jag har inte läst Jandy Nelson än men har förstått att jag borde prioritera det snart.

Stieg Larsson hade nog haft mycket att berätta, skulle vara intressant att höra vad han har att säga om den fjärde boken som ska komma i Milleniumserien också…

Kanske skulle jag inte på riktigt vilja träffa Enid Blyton, men… jag skulle ändå väldigt gärna fråga henne vad hon tror hände med Gwendoline, den osympatiska men också mobbade flickan från serien om Malory Towers.

Jag skulle även vilja fråga C.S Lewis vad han anser hände med Susan efter att alla hennes yngre syskon omkom i den där tågolyckan.

Jag skulle kanske bli besviken på båda svaren, men ändå…

Det är ju risken förstås, men ibland måste man ta risken 😉

Gillian Flynn skulle jag gärna träffa och fråga henne om hennes författande och om hon alltid gillat deckare och om det var det självklara valet för henne att skriva. Självklart skulle en hel del frågor om Amy också dyka upp, som om hon någonsin hämnas på Jeff och Greta?

Det vore onekligen intressant. Jag skulle gärna fråga henne lite om bakgrunden till Mörka platser som är min favorit bland hennes böcker.

Åh, jag skulle också vilja träffa Neil Gaiman! Han verkar så sympatisk och har skrivit så mycket som jag skulle vilja prata om 🙂

Stängt för kommentering.