Tillbaka till nuet

helena-top

Den här veckan har vi rört oss fritt mellan dåtid och nutid. Vi intervjuade Anna Jakobsson Lund om hennes dystopiska sf-roman Tredje principen, Carolina skrev om hissnande tidsperspektiv och Anna berättade om Drakskeppstrilogin. Linda antog rollen som ”veckans skeptiker” och berättade om sin relation till historiska romaner. Lotta sjöng tidsreseromansviten (och tv-serien) Outlanders lov.

Eftersom vi också firat (och fortfarande firar) påskhelg skrev jag om bibliska tider och tolkningar av passionsdramat.

Torsdagen ägnade vi åt att diskutera  Jeanette Wintersons Skymningsporten. Boken lottar vi också ut, veckans andra utlottning gäller tre fina bokpaket med Sara Waters-böcker. Tävlingarna är fortfarande öppna så gå gärna in och delta.

Veckans tisdagsutmaning handlade om var vi skulle vilja företa en tidsresa. Önskemålen var varierande och hittas i kommentarerna till inlägget och hos följande bloggare:

Mina skrivna ord

Fantastiska berättelser

Pepparkaksbokhyllan

Bokföring enligt Monica

Fiktiviteter

Enligt O

Foto från H.G Wells film Tidsmaskinen (1960)

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →