Kategorier
Kulturkoll

Veckans tisdagsutmaning: en tidsresa

helena-top

Då kan vara historia och sen kan vara science fiction och sällan mötas de båda. Men sen finns det förstås tidsresor också. Resor mellan olika tider hittar vi till exempel i Diana Gabaldons Outlander-serie, den 50-åriga tv-serien Doctor Who (bilden visar en TARDIS, tidsmaskinen som huvudpersonen i serien reser i), och Tillbaka till framtiden-filmerna. Tidsresor fascinerar, för att de upphäver alla lagar och för att de är omöjliga. Eller?

Veckans tisdagsutmaning är på ett sätt enkel eftersom den bara består av en fråga, på ett annat sätt svår då det inte är helt lätt att välja och besvara den…

Om du fick tidsresa fritt – vart och när skulle du resa?

Svara på utmaningen i kommentarsfälten nedan, eller på egen blogg (och länka nedan så vi hittar vad du har skrivit). Låt fantasin och reslusten flöda fritt!

Bild: KenyonTARDIS av Jonathunder [GFDL 1.2], via Wikimedia Commons

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

7 svar på ”Veckans tisdagsutmaning: en tidsresa”

Jag vet precis. Då skulle jag vilja åka till andra stjärnsystem och sen bortom vår galax, till en annan. Kanske leta efter liv? Men, sen vill jag kunna komma tillbaka till mitt Tellus, det är ett krav :-). Jag kan resa när som helst. Nu?

Stängt för kommentering.