Familjer som blir

helena-top
En familj som jag umgås väldigt mycket med just nu är Penny, Sheldon, Amy och resten av gänget i Big Bang theory. Det är så himla mysigt, jag känner att vi tio säsonger in har blivit vänner på riktigt, jag vet hur de fungerar och jag älskar hur de utvecklas. Snart ska vi till och med få en liten bebis…

Det här Big Bang theory-tittandet har fått mig att fundera lite kring kompisfamiljeskapandet i amerikanska sitcoms. Det känns lite speciellt med de här storfamiljerna som blir. Vänner, How I met your mother och Big Bang theory är nog de tydligaste exemplen jag sett, i grupperna som handlingen kretsar kring där spelar släkt och biologiska familjeband mycket liten roll. Visst finns där föräldrar som hälsar på och visst är Ross och Monica i Vänner syskon, men det är annat som räknas till vardags och när det verkligen gäller.

Jag gillar de här relationsbyggena och inte minst för att de är konstruerade för att inkludera mig som tittar. Vilken är din bästa sitcom-familj? Min är nog den i Parks and recreation tror jag. Leslie, Ron och April forever!

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →