Kulturkollo läser Memorys bok

linje-kulturkollo 

 

Vi har nu bestämt vår nästa cirkelbok i Kulturkollo läser och valet föll på Memorys bok av Petina Gappah som utspelar sig i ett fängelse i Zimbabwe där huvudpersonen Memory väntar på sin avrättning. Under sin tid i fängelset skriver hon om händelserna som leder fram till att hon fängslas anklagad på mordet på en vit man.

Att läsa är att resa och Petina Gappah tar oss med på en resa till ett land som i alla fall inte jag besökt. Ändå känns det som att jag är där, precis bredvid Memory och jag känner hennes utsatthet. Memory är nämligen albino och därmed hör hon inte till någonstans. Hon är inte svart, men inte heller vit utan bara annorlunda och för många väldigt skrämmande.

Klicka här för att komma till Facebook-gruppen Kulturkollo läser där vårt samtal inleds 15 april. Det vore roligt om många ville delta!

 

 

 

Foto: Therese Alice Sanne

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →