I brist på fantasi

helena-top

Fantasi säger ni. I skrivande stund brister jag uppenbarligen brist på sådan. Det är dock en sak som poppar upp i mina tankar som kanske ändå är värd att lyfta. Eller inte, vad vet jag. Hur som haver så gör jag det.

Följande snurrar just nu i mitt arma huvud: ”Men i min fantasi. Rullar runt bland mjuka kuddar. Fantasi. Du bort mina bekymmer suddar”. Låter det bekant? Textstrofen kommer från Freestyles Fantasi från 1981 (skriven av Christer Sandelin och Tommy Ekman) och som sedan gavs ut på nytt 1989 då Freestyle tillfälligt återförenades. Jag tänker dock på den ursprungliga versionen.

Och jag tänker på minidisco, på danstävlingar, träsmycken och benvärmare. Jag tänker på popcorndränkta matsalsgolv och en ensam discolampa som skulle ge illusionen att vi lågstadieelever faktiskt var på ett riktigt disco. Om att fråga chans och att stapplande dansa den första tryckaren. Att vara rädd för sexorna men ändå vilja vara som dem.

Men jag behöver i alla fall inte längre tänka på varför denna strof är så himla svår att skaka av sig. Låten innehåller inte så många andra strofer helt enkelt (du kan läsa den längre ner). Den är dock så himla gullig i sin enkelhet och att vara kär, men inte våga ta det första steget. Hög igenkänning ändå.

Länk till Freestyles första TV-framträdande 1981 (Lena Maria show)

Om jag vågar (a-ha, a-ha)
Skulle jag gå fram till dig och fråga om du vill
Men jag står här (a-ha aaa)
Och ser alla andra som svärmar runt dig

Men i min fantasi
Rullar vi runt bland mjuka kuddar
Fantasi
Du bort mina bekymmer suddar
Fantasi
Du säger att du älskar mig
Fantasi
A-ha

Dina vänner (a-ha, aaa)
Garva åt mig när jag försökte få fram
Vad jag känner (a-ha, aaa)
Men jag fick bara fram:
Eh..?
Men i min fantasi
Rullar vi runt bland mjuka kuddar
Fantasi
Du bort mina bekymmer suddar
Fantasi
Du säger att du älskar mig
Fantasi
A-ha

Fantasi
Rullar vi runt bland mjuka kuddar
Fantasi
Du bort mina bekymmer suddar
Fantasi
Du säger att du älskar mig
Fantasi
Vill bara flyta bort I fantasi
Fantasi
Fantasi
Fantasi
Fantasi
Rullar vi runt bland mjuka kuddar
Fantasi
Du bort mina bekymmer suddar
Fantasi
Rullar vi runt bland mjuka kuddar
Fantasi

Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

Visa alla inlägg av Fanny →