Fyra fantastiska klassiker

Linda

Det finns deckare och så finns det DECKARE. Vi har fått äran att lotta ut fyra exemplar av de sistnämnda. Deckare med stort D. Riktiga klassiker i genren. Vår egen Helena lovar att Ruth Rendalls Stenarna skola ropa är den bästa deckaren som skrivits och de andra tre är inte desto mindre läsvärda.

Vi lottar ut fyra riktiga klassiker, förutom Ruth Rendalls fantastiska bok kan du vinna Spionen som kom in från kylan av John le Carré (som jag tänkt läsa i tusen år), Schakalen av Frederick Forsyth ( som min pappa menar är en klassiker över andra klassiker)  och Händelser vid vatten av Kerstin Ekman, (som Henrik utmanat mig att läsa).

Vad ska du då göra för att vinna?! Sprid utlottningen i sociala medier, ju fler desto bättre. Berätta sedan i en kommentar, eller i egen blogg om en deckare du tycker borde nå fler läsare. Eftersom jag är lärarare vill jag självklart ha en motivering till ditt val. Du deltar i tävlingen genom att lämna en informativ kommentar till detta inlägg.

Vinnaren dras 8 Februari klockan 18.00.

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 30 januari, 2015

Kategori: Aktuellt, Romankoll

Visningar: 4157

Taggar: , , , ,

16 Responses to Fyra fantastiska klassiker

 1. Anna skriver:

  Spionen som kom in från kylan bokcirklades alldeles häromsistens i Lundströms bokradio. Där kan man lyssna på Christoffer Carlsson och Kerstin Ekman som pratar om den. Tre delar, länkar första här. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/465878?programid=4381

  Min favorit är förstås Händelser vid vatten av nämnda Kerstin …

 2. Elina skriver:

  Och jag är med och tävlar för att försöka hitta tillbaka till lite deckarläsning igen (inte minst): https://ielinashylla.wordpress.com/2015/01/31/kollotavling/ Jag har ju sista tiden kommit att älska en och annan modern och mer ”oklassisk” deckare. Men klassiker är ju ändå klassiker och det är nog dags att faktiskt läsa just en klassiker till deckare! (; (:

 3. Emelie skriver:

  Carolina får överse med att jag tjatar, men böckerna om Maisie Dobbs (Winspear) är väldigt bra. Utspelar sig i 20- och 30-talets London och är fantastiska historielektioner (plus beskrivningar av snygga kläder jag skulle vilja ha…) och mys-spännande deckarhistorier. Jag har inte läst en enda av deckarklassiskerna i paketet, så jag behöver dem uppenbarligen för min bildning 😉

  • Linda skriver:

   Bildning är viktigt, om nu deckarklassiker ger det. Bara att hålla tummarna. Har faktiskt aldrig läst om Masie Dobbs.

 4. Åh, jag skulle gärna vilja vinna Schakalen! När det gäller deckare har jag snöat in på antingen mysputtriga pusseldeckare a la Agatha Christie och Louise Penny eller gruvliga seriemördarböcker i stil med S. J. Bolton, men då även MIN pappa hävdar att Schakalen är en deckarklassiker så kanske det vore värt att testa?

 5. Eva Trillian skriver:

  Är med i utlottningen … hoppas jag 🙂
  Har bloggat:
  http://provtyckningar.blogspot.se/2015/02/fyra-fantastiska-klassiker-hos.html
  Och Twittrat:
  https://twitter.com/evatrillian
  och nu håller jag tummarna 🙂
  /Eva

 6. Pockethexan skriver:

  Jag e också ett stort fan av Ruth Rendall men jag har inte läst Stenarna skola ropa så den vill jag väldigt gärna vinna!!!
  Om man går in på min blogg http://pockethexorna.blogspot.se/2009/09/skottlandsresa.html så kommer man att se att jag har skrivit om min absoluta ”all time” bästa favo deckarförfattare o de e helt klart skotskan Denise Mina o hennes Garnethill-trillogin. Hon skriver tyvärr utifrån egen erfarenhet då hon blev utnyttjad av sin pappa som barn men det är därför det känns så äkta det hon skriver när tjejen i boken också blir det men väljer att hämnas på de som utnyttjade henne. Grymt spännande o realistiska deckare om livet i Skottland.
  Kramis i från Pockethexan som även skriver om er utlottning o Minas böcker på min FB sida https://www.facebook.com/pocket.hexan.3

 7. Marie Eggimann skriver:

  Klart jag vill vara med, deckarfantast som jag är. Speciellt nyfiken blir jag på Ruth Rendell som måste gått min näsa förbi. Skulle jag vinna blir det mars månads bok i min Spänningsutmaning.
  Sprider på fejjan med.
  Mia

 8. Eva Trillian skriver:

  Vem var det lycklige vinnaren här då?
  *Inte nyfiken – vill bara veta* 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *