Sommarlov med Kulturkollo #Längtan!

helena-top

Jag tycker om längtan. Tillsammans med vemod kan det vara min bästa känsla. Eller i alla fall min vanligaste. Jag har galet svårt att leva i nuet, alldeles, alldeles för svårt. Jag längtar efter hösten, efter fredag, efter ikväll när jag får dricka eftermiddagenkaffe med min man (dagens bästa stund), efter att få gå och lägga mig. Det är ibland ett problem, men det är också sån jag är så jag försöker se fördelarna med det, som att jag ägnar mycket tid åt att glädja mig åt saker innan de händer…

Just nu har jag semester och lyckas faktiskt längta lite mindre, lite kortare sträckor och tidsrymder. Just nu längtar jag efter att avsluta frukosten och gå och lägga mig i hammocken och läsa något riktigt bra i några timmar. Så då gör jag det. 

 

Bild: av Pippalou

 

#sommarlovmedkulturkollo

 

 

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestDigg thisShare on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 3 augusti, 2015

Kategori: Aktuellt, Kulturkoll

Visningar: 791

Taggar:

4 Responses to Sommarlov med Kulturkollo #Längtan!

  1. Marie Eggimann skriver:

    Ja just nu längtar jag hem.

  2. […] skriver fint om längtan och jag känner igen mig mycket i hennes tankar. I dessa dagar längtar jag ut, varje dag. Och jag […]

  3. […] Vardagen drar igår idag. Långa dagar av vardagar väntar de närmaste månaderna. Inte bara vanliga lunkdagar självklart, för visst finns det saker att uppmärksamma även en helt vanlig dag. Nicotext har gett ut boken Min dag på 3 minuter, som handlar just om att se det speciella i det vanliga. Det är en bok att fylla i, där fyra standardformuleringar återkommer, medan andra varieras. Till saken hör att jag absolut avskyr självpeppande böcker, som handlar om att vara tacksam för det man har, men jag tycker ändå om den här boken. Den är finare, lite personligare och klurigare än andra liknande böcker jag sett. Vissa saker är viktigt att fokusera på, speciellt för mig som har otroligt svårt att leva i nuet och alltid längtar efter något som ska ske längre fram. Helena skrev om det på Kulturkollo. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *