Oops, I did it again

Fira, fira, fira. Just nu är det många jubileer som uppmärksammas. Mumin, Pippi, Bridget och Martin… Jag funderade bakåt i tiden och tänkte på mig själv för 10, 20, 30 år sedan och kom att tänka på all musik som spelats i bakgrunden som ett soundtrack till mitt eget liv. För skojs skull googlade jag lite vilka låtar som kom just 2010, 2000 och 1990. Jag måste säga att 1990 känns betydligt längre sedan än 2000. Inte bara 10 år. Men så har det väl rätt stor betydelse hur gammal man själv var också.

Dessutom kan man ju säga att en del låter har åldrats betydligt bättre än andra. I år är det t ex 25 år sedan den FANTASTISKA låten ”Common people” med Pulp kom. En låt jag mer än gärna lyssnar på nu också. Det samma går väl inte direkt att säga om ”Vill du bli min fru” med Drängarna…

I år är det också 30 år sedan Sinéad O´Conner stirrade in i kameran och sjöng att Nothing compares to you. 30 år sedan. Den hade lika gärna kunnat släppas i år och hade varit precis lika fantastisk. Att ”U can´t tough this” med MC Hammer och ”No Coke” med Dr Alban kom samma år känns nästan otroligt.

Om vi hoppar några år framåt i tiden så är det i år 20 år sedan Baha Men frågade vem som släppt ut hundarna i ”Who let the dogs out?” men också 20 år sedan Bon Jovi sjöng ”It´s my life”. Den hade jag nog satt 10 år tidigare om jag hade fått gissa faktiskt.

Vad som däremot verkligen är värt att fira och uppmärksamma är att Brittan gjorde entré några år tidigare och detta år släppte en av tidernas mest ikoniska musikvideos. Ja, det stämmer. Det är alltså 20 år sedan allas våran favorit-Britney Spears sjöng ”Oops! I did it again. Det känns betydligt längre sedan men samtidigt är hon ju fortfarande aktuell.

När man pratar Britney så är det lätt att komma att tänka på Justin Timberlake. Det är i år 25 år sedan NSYNK bildades (pojkbandet Timberlake först var med i) och även om DET känns länge sedan så känns ju inte Justin Timberlake så värst gammal. Det är han inte heller. Genren pojkband hette ju just pojkband av en anledning..

För att avsluta denna nostalgitripp tänkte jag meddela att det i år inte bara är 10 år sedan Shakira sjöng Waka waka utan också 10 år sedan Robyn släppte ”Dancing on my own”, vilket känns helt otroligt. Hur gick det till, liksom?

Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Visa alla inlägg av Viktoria →

3 tankar på “Oops, I did it again

Kommentarer är stängda.