Kategorier
Kulturkoll

Semestersabotörerna

anna-topÄntligen dags för stugsommar igen! Så underbart det ska bli att pyssla i trädgården, bada i havet och läsa sina böcker. Men … vänta nu. Varför ska det finnas så mycket som sticker, bränner och är allmänt otrevligt på sommaren? För att inte tala om de slemmiga som äter mina odlingar och de fyrbenta som älskar rosenknoppar. Och med de fyrbenta kommer blodsugarna som dessutom sprider hemska sjukdomar. Ja, ni fattar vilka sommarplågor jag menar: myggor, knott, getingar, bin, maneter, mördarsniglar, rådjur och som kronan på verket fästingar. Huggormar! Jag glömde huggormar! Och brännässlor.

Visst har ni, som jag, hällt saft i en flaska för att locka getingar och förra årets virala succé var knottfällan man kan göra med hjälp av grillen. Nu ska jag helt enkelt göra en efterlysning här. Hur ska vi slippa semestersabotörerna den här sommaren? Hit med era bästa tips så att jag kan ligga lugnt och stilla och läsa min bok i år!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.