Den plågsamma midsommarhelgen

helena-top

Vad är väl en midsommarhelg? Den kan vara alldeles iskall och full av krav och måsten och folk man inte känner men måste hoppa små grodorna med. Den kan vara alldeles dötist och förfärlig och regnkall och sa jag kylig? För mycket sill, för lite jordgubbstårta, sällskapslekar, hällregn, mygg och kubb på knät.

Eller så är den alldeles, alldeles underbar. En social midsommarhelg för den som gillar sånt, med lagom städade golv och mat som räcker så länge den räcker. Själv föredrar jag de stillsamma varianterna. Med jordgubbstårta som räcker för att man inte är så många som delar den, med tid för En främmande man, med tid att sitta och stirra ut i grönskan (inte nödvändigtvis för att kontemplera över varat, kanske har man bara en ljudbok i örat…). En helg där det inte gör så mycket om regnet öser ner när man vill gå ut, det är bara att spurta hem och byta till pyjamas… Precis en sån midsommar har jag just nu, och jag hoppas ni har detsamma – en helg precis som ni vill ha den! Och skulle det vara så illa att ni tvingas fira en sån där påtvingad variant så häng i, det är snart slut. Imorgon är en vanlig söndag!

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

En tanke på “Den plågsamma midsommarhelgen

Kommentarer är stängda.