Kategorier
Kulturkoll

Och vad händer i höst då?

Lotta

Jo tackar som frågar, jag har ingen aning! 

Hösten är min favoritårstid. Inte bara för vädret, myset, regnen, luften… utan också för allt nytt som sker. Skolstart (äntligen får ungarna åtminstone en lagad måltid om dagen) och jobbstart (äntligen börjar jag duscha och tvätta håret regelbundet). Det kommer nya avsnitt av tv-favoriterna, och nya intressanta boksläpp. Och så septemberhöjdpunkten: Bokmässan! Det är inte så långt kvar dit.

Men sommaren har varit lång, och sommaren dröjer sig ännu kvar. Det är svårt att hitta den där höstkänslan. Jag känner mig så trög och oinspirerad. Vanligtvis brukar jag ha någorlunda koll på vilka titlar som är på gång i höst, men det här året har jag noll koll. Eller nästan noll koll.

Jag vet att i september släpps Ann Cleeves sista Shetlandsbok. SISTA Jimmy Perez. Jag både bävar och ser fram emot den. Tack vare Instagramflödet har jag också lyckats snappa upp Lavender Lits kommande, förmodade, godbit, Lisa Wingates Innan ni tog oss och på tv-reklamen har jag sett att det kommer nya avsnitt av Wahlgrens värld. Och det är ungefär det enda.

Att jag då är temageneral för veckans Höstnytt-tema blir lite av en utmaning, men jag tänker att jag blottar min okunskap och vänder det till min fördel istället. Jag räknar med att få så mycket höst-inspiration och höst-koll den här veckan från mina kära kollegor och från er som läser!

Välkommen till en höstlig vecka!

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.