Godnattsagor för rebelltjejer – 100 berättelser om fantastiska kvinnor

linje-ulrica

Nu är det redan söndag och vi har nått slutet av vår barnboksvecka. Jag hoppas att ni har fått mycket inspiration och många tips på barnböcker. Tack också till er som kommenterat i veckan och delat med er av era egna tips.

Vi avslutar veckan med ytterligare ett tips på en bok som är en spännande hybrid mellan faktabok och sagobok. Godnattsagor för rebelltjejer – 100 berättelser om fantastiska kvinnor av Elena Favilli och Francesca Cavallo är en riktigt inspirerande bok fylld av intressanta, modiga och starka kvinnor. Här berättas om bland annat om författare, astronauter, konstnärer, dansare, kockar, rappare, boxare, forskare och politiska ledare. Här finns porträtt av kvinnor från olika tider, i olika åldrar och från olika delar av världen. Det kanske inte är en bok att läsa från pärm till pärm, utan passar fint utforska då och då, att slå upp en sida där namn eller bild väcker intresse. Eller som, titeln föreslår, en berättelse i taget som godnattsaga. Det här är en bok som jag vill upptäcka tillsammans med min dotter på en gång, och sedan igen med min son när han blir lite större.

Boken är dessutom illustrerad av endast kvinnliga konstnärer och illustratörer från många olika delar av världen. Sverige är representerat av illustratören Malin Rosenqvist. Den är färgsprakande och härligt – en ren fröjd att bläddra i!

 

[box style=”rounded” border=”full”]Titel: Godnattsagor för rebelltjejer – 100 berättelser om fantastiska kvinnor
Författare: Elena Favilli och Francesca Cavallo
Förlag: Max Ström
Utgivningsår: 2017[/box]

3 comments
  1. Eftersom det är internationella flickdagen idag köpte jag en varsin bok i present till mina döttrar. Den yngsta fick den här, jag har bara hunnit bläddra lite i den ännu men den är jättefin! En sak tycker jag är lite konstig dock, köpte Chimamanda Ngozi Adichies “We should all be feminists” till äldsta dottern, men hon är inte med i boken. Får väl hoppas på en uppföljare kanske 🙂

Comments are closed.