Kategorier
Evenemangskoll

Nu laddar vi inför Bokmässan 2017!

carolina-top

Alla andra pratar om den krispiga luften, bladen som ändrar färg, trillar av och har sig, stormarna som redan dragit in, regn och rusk och filtar och yada yada yada… Jorå. Visst kan jag vara höstig jag också. Men om jag går ut och drar ett djupt andetag nu och känner alla de där blad-visset-regn-jord-dofterna? Då tänker jag bara en sak: DAGS FÖR BOKMÄSSA!

För nu är det bokmässans tid! Klänningarna! Stimmet! Alla ansikten, alla samtal, alla BÖCKER, alla tankar, möten, inköp… tröttheten i huvudet på kvällen men lyckan efter allt man sett och gjort. Och allra först: uppladdningen! Att bläddra i programmet och ringa in allt det som inte får missas (fast det går ju inte att gå på ALLT eftersom ju längre man bläddrar och ringar in desto mer inser man som vanligt att ”nej, kan inte klona mig och vara på tre ställen samtidigt på fredagen kl 12” eller vad det nu är). Boka möten och intervjuer. Bestämma middagsdejter. Lova sig själv dyrt och heligt att ”i år kommer jag INTE att att komma hem med tre åh-så-gulliga gosedjur och en blommig tekopp, det får inte plats i väskan, fatta!” (och ändå efter hemkomsten plocka upp andra mystiska ting som på något märkligt sätt bara behövde köpas)

Och vi på Kulturkollo går nu allihop givetvis in i bokmässe-tillstånd. Den här veckan och början på nästa kommer vi att peppra er med inlägg om allt vi kommer att vilja se och höra på mässan, om aktuella författare och bokmässans teman. Vi är ju åtta stycken med vitt skilda intressen, så några av oss kommer att intressera sig för Finland och Irland, några av oss kommer att sitta med på seminarier om skolbibliotek och bli peppade inför vår egen vardag där hemma, några av oss ska absolut inte missa de stora författarnas programpunkter medan andra av oss struntar i de där stora författarna och letar oss i stället ner till de små scenerna och inte fullt så kända författarna på golvet. Så om du tycker att du redan har ett välfyllt schema för mässan med allt du vill se så är vår förhoppning att vi ska lyckas fylla det där schemat ännu lite till med ännu fler intressanta saker du inte får missa.

Under själva mässan skriver vi förstås också – det kommer liverapporter, intervjuer, reflekterande och sammanfattande inlägg, snabba instagramögonblick… massor! Vi ska försöka vara överallt, samtidigt. (jobbar fortfarande på det där med kloningen)

Mina egna måsten, då? Frances Hardinge! (aktuell med Lögnernas träd) De tre författar-Annorna (Anna Ahlund, Anna Arvidsson, Anna Jakobsson Lund) i samtal om skrivsamarbete! Seminariet om skolbibliotek med Louise Limberg, Maria Schedvin mfl, ”Att synliggöra det osynliga”! Och mer, som jag ännu inte hunnit upptäcka i programmet. Plus det att hur mycket jag än lusläser så vet jag att det kommer att dyka upp andra programpunkter i monterprogrammen och på de små scenerna som är fantastiska och som jag kanske stannar vid istället för att dra iväg till långa kön för Arundhati Roy.

Ses vi i vimlet?

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

3 svar på ”Nu laddar vi inför Bokmässan 2017!”

Stängt för kommentering.