Kategorier
Kulturkoll

Grönt är skönt!

Så går påsken mot sitt slut men vi börjar på ny vecka. Många av oss har nog passat på att plocka fram utemöblerna även om vädret har varierat, både under helgen och i delar av landet. En hel del har nog även satt spaden i jorden för första gången i år. Planerat nytt, röjt undan gammalt, beundrat spirande knoppar och tittat på påskliljor. Kanske har man till och med premiärat uteläsningen, kanske på en balkong eller i kolonin? Mina bekanta har rest upp sin husvagn i helgen och ser nu fram emot 5 månader vid havet, om än från och till. Avundsjukan dämpas något när jag tänker på det blåa hav som täcker gräsmattan där hemma. I helgen har vi satt upp gunga i trädgården och röjt undan 4 sopsäckar med gamla grenar. Årets första kaffekopp drack jag ute för flera veckor sedan. Äntligen har odlings- och trädgårdssäsongen börjat på riktigt!

Vi på Kulturkollo hoppar på den gröna vågen och den här veckan handlar allt om det där som spirar och gror runt omkring oss. Följ med in i vårens grönaste vecka!

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.