Kategorier
Kulturkoll

Mellan hägg och syrén

helena-top
Beroende på var i landet man befinner sig har våren kommit olika långt, men den är här nu i alla fall. Här i Värmland där jag finns slog häggen ut förra veckan, i år klarade jag mig faktiskt undan de värsta biverkningarna av det (annars är det vanligen en fasansfull dag av illamående och huvudvärk) och kan njuta av all fantastisk grönska. Jag har tinat upp efter vintern och inser varje år vid den här tiden att våren är min allra bästa tid, trots pollenchocker, vårtrötthet och fästingfobi. Andra kan möjligen tycka annorlunda. Under veckan ska vi hur som helst undersöka hur Kulturkollarna förhåller sig till årstiden vi nu befinner oss i. Vi kallar temat ”Mellan hägg och syrén” och vi kastar oss huvudstupa ut i grönskan i detta nu.

I eftermiddag presenteras förresten nästa bok som Kulturkollo läser ska bokcirkla. Håll utkik vid tvåtiden.

Bild: Pixabay

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.