Välkomna till en vecka med Stephen King!

helena-top
Vi försöker ofta vara lite aktuella här på Kulturkollo och med veckans tema kan vi inte hamna fel. Ingen är så aktuell som Stephen King! Om det funnes ett aktualitetsindex och man tittade på det vilken tidpunkt som helst så skulle Stephen King ligga i topp.

Det är inte bara det att han skriver böcker i en takt som ingen annan (utom möjligen Joyce Carol Oates) orkar hålla – hans senaste är romanen Törnrosor som han skrivit tillsammans med sonen Owen King, den kom på svenska för några veckor sen. Böckerna blir också omvandlade till tv-serier och filmer hela tiden. Just nu är premiärerna för filmatiseringar av Pet sematary och Det (del 2) nära förestående och om du tittar på Stephen Kings imdb-sida ser du att det är en smått galen mängd filmatiseringar på gång.

Man kan säga mycket om Stephen King, och det ska vi göra under veckan, men ingen kan påstå att han inte är aktuell…

Bild: Copyright/fotograf Shane Leonard (Albert Bonniers förlag)

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →