Veckans utmaning: Dina hjältar och hjältinnor

carolina-top

Som jag skrev i inledningsinlägget för temat igår så finns hjältarna och hjältinnorna på så många ställen: i litteraturen, på film, i historien, på sportarenan, vid katastrofområden eller helt enkelt bara nära oss själva – på sjukhusen eller på försäkringskassans kontor, i grannhuset eller i sängen bredvid dig. Veckans utmaning handlar om vilka som är dina hjältar och hjältinnor:

  1. Berätta om en hjälte eller hjältinna du ser upp till.
  2. Vilken var din första hjälte eller hjältinna? Kan det ha varit Bamse? Eller din mormor? Eller ridläraren? Stålmannen? Eller fröken i första klass??? Berätta!

Svara direkt i kommentarerna eller lägg in en länk till ett eget blogginlägg. Självklart svarar man på twitter eller Instagram om man hellre vill det. Tagga gärna med #kulturkollo.

 

Bild: DC Hero Minifigs – Wave 6 av Julian Fong (CC BY SA 2.0)

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 9 februari, 2016

Kategori: Aktuellt, Kulturkoll

Visningar: 3300

Taggar: ,

17 Responses to Veckans utmaning: Dina hjältar och hjältinnor

  1. Bokomaten skriver:

    Jag har skrivit ihop lite svar på Bokomaten. Högt och lågt, skådisar, litterära figurer och personalen på Föris. http://bokomaten.blogspot.se/2016/02/hjaltar-och-hjaltinnor-i-litteraturen.html

  2. Oss Emellan skriver:

    Hej! En väldans bra utmaning får jag säga. Den behövdes för att hitta det man är tacksam över och inte alltid tänker på, så tack.
    Min hjälte är min åttaårige son, han är helt fenomenal – gott självförtroende, vågar säga ifrån när någon blir illa behandlad, hjälpsam, påhittig och lösningsinriktad och att han helt enkelt vågar vara sig själv. Min första hjälte är helt klart Pippi Långstrump.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *